PRATİK ADANA TARİFİ
PRATİK ADANA KEBABI İÇİN MALZEMELER
KÖFTE İÇİN
- 250-300 GRAM ORTA YAĞLI KIYMA
- 1 ADET ORTA BOY SOĞAN
- 2 DİŞ SARIMSAK
- 1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
- 1 ÇAY KAŞIĞI KARA BİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
- 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
- BİR DEMET MAYDANOZ2 YEMEK KAŞIĞI GALETE UNU(YADA BAYAT EKMEK İÇİ)
HAZIRLANIŞI
KIYMAMIZIN İÇİNE SIRASIYLA MALZEMELERİ EKLEYİP YARIM SAAT KADAR YOĞURDUKTAN SONRA BİR GECE DİNLENMESİ İÇİN BUZDOLABINA KOYALIM.
BİR GECE DOLAPTA DİNLENEN ADANA KEBABI YAPACAĞIMIZ MALZEMEYİ ELİMİZE ALDIĞIMIZ ŞİŞLERE DİZDİKTEN SONRA İSTERSENİZ MANGAL ATEŞİNDE İSTERSENİZ ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITTIĞIMIZ FIRINDA TEPSİYE DİZEREK YARIM SAAT PİŞİRELİM.
YARIM SAAT SONRA SOFRAYA KOYMAK İÇİN HAZIR OLACAKTIR
TERCİHİNİZE GÖRE İSTERSENİZ YANINA SEBZELİ BULGUR PİLAVI VE PİYAS KONULARAK SERVİS EDEBİLİRSİNİZ
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder