MALZEMELER
|
2.5
bardak pirinç
100
gr tereyağı
4-5
yk sıvıyağ
3.5
bardak su
1
tüm tavuk göğsü
1
demet maydonoz
1
kutu bezelye
1
çay bardağı mısır
yarım
kurusoğan
yenibahar
karabiber
pul
biber
tuz
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
İlk önce pirinç ılık suda 1 saat ıslatılır. Tavuklar ise akşamdan süt sirke
pul biber ve zeytinyağı ile karıştırılıp bir gece dinlenmeye bırakılır. Ertesi
gün tavuk göğüsleri sotelenecek şekilde uzun uzun doğranır 3-4 yk sıvıyağ ile
kavrulur bu arada pirinçler yıkanarak süzülür. Tavuk kavrulduktan sonra üzerine
pul biber ve diğer baharatlar eklenir ve tekrar üstüne ayıklanmış ve kıyılmış
maydonoz serilir (bu malzemeler birbirine karıştırılmayacak sadece tencerenin
dibine sıra ile dizilecek) ardından bezelye,mısır sırası ile yerleştirilir.
Bunların üzerinede çok ince kıyılmış soğan serpilir isteğe göre bir domateste
doğranılabilir. Tüm bu malzemeler üst üste dizildikten sonra başka bir
tencereye tereyağı konularak süzülmüş olan pirin tuz atılarak kavrulur. Kavrulan
pirinç diğer tencerede sırası ile dizilmiş malzemelerin üzerine düzgün bir
şekilde kaşıkla yerleştirilir. Ocağın altı çok kısık ayara alınır kaynamış
sıcak su(3,5 su bardağı) pişecek olan buhara pilavının üzerine dökülür ve
tencerenin ağzı kapatılarak pişmeye bırakılır. Pişen pilav dinlendikten sonra
düz bir servis tabağına dikkatlice ters çevrilir ve servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder