7 Temmuz 2016 Perşembe

ACI TATI OLMAYAN LEZZETLİ BİR LİMONATA TARİFİ


MALZEMELER
3 adet portakal
2 adet limon
1/1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 litre su

TARİFİN HAZIRLANIŞI

Portakal ve limonları derin dondurucudan çıkartıp on dakika dışarda bekletiyoruz sonra portakal ve limonların sadece turuncu ve sarı kısmını rendenin büyük tarafından rendeliyoruz hepsi bittikten sonra rendelenmiş olan kabukların üzerine şeker ve limon tuzunu döküp elimizle ovuyoruz, onlar bir kenarda dinlene dursun biz geçelim portakallara. Portakal ve limonların dışında kalan beyaz kısmını bir bıçak yardımıyla temizleyip pürüzsüz bir hale getiriyoruz hiç beyaz kabuk kalmamasına dikkat edin zaten acı tadı kabukları veriyor temizledikten sonra geniş delikli bir süzgece portakalları halka halka dilimliyoruz, bu aşamada kesinlikle robot yada blendır kullanmıyoruz, çünkü bütün vitaminini kaybediyor. Biraz kol gerektirecek bir işlem ama onu içince yorulduğunuza değecek portakallar hâlen buzlu olduğu için elimiz donar sizde bir çatal yardımıyla bir güzel ezip biraz buzluğu geçince elimizle suyunu sıkıyoruz. Suyunu sıktıkça posası kalacaktır kalan posaya azar azar su ilave ederek sıkma işlemini devam ediyoruz ta ki beyazlaşana kadar.Daha sonra rendelediğimiz portakal ve limon kabuklarına bir bardak su ekleyip şeker ve limon tuzunun erimesini sağlıyoruz şeker eridikten sonra onları da süzgece alıp elimizle suyunu süzüyoruz onlara da azar azar su ilavesi yaparak önceden sıktığımız limonataya ekliyoruz, üzerine belirtiğimiz miktarda suyu ekliyoruz ,su oranını isterseniz artıra bilirsiniz çok yoğun olursa dediğim gibi su ilave edebilirsiniz.Siz isterseniz süzdükten sonra temiz bir tülbente koyup daha pürüzsüz bir limonata elde edebilirsiniz ama biz ailecek parçacıklı sevdiğimiz için o şekilde tüketiyoruz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder