MALZEMELER
|
3
adet portakal
2
adet limon
1/1
su bardağı toz şeker
1
tatlı kaşığı limon tuzu
1
litre su
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Portakal ve limonları derin
dondurucudan çıkartıp on dakika dışarda bekletiyoruz sonra portakal ve
limonların sadece turuncu ve sarı kısmını rendenin büyük tarafından
rendeliyoruz hepsi bittikten sonra rendelenmiş olan kabukların üzerine şeker ve
limon tuzunu döküp elimizle ovuyoruz, onlar bir kenarda dinlene dursun biz
geçelim portakallara. Portakal ve limonların dışında kalan beyaz kısmını bir
bıçak yardımıyla temizleyip pürüzsüz bir hale getiriyoruz hiç beyaz kabuk
kalmamasına dikkat edin zaten acı tadı kabukları veriyor temizledikten sonra
geniş delikli bir süzgece portakalları halka halka dilimliyoruz, bu aşamada
kesinlikle robot yada blendır kullanmıyoruz, çünkü bütün vitaminini kaybediyor.
Biraz kol gerektirecek bir işlem ama onu içince yorulduğunuza değecek
portakallar hâlen buzlu olduğu için elimiz donar sizde bir çatal yardımıyla bir
güzel ezip biraz buzluğu geçince elimizle suyunu sıkıyoruz. Suyunu sıktıkça
posası kalacaktır kalan posaya azar azar su ilave ederek sıkma işlemini devam
ediyoruz ta ki beyazlaşana kadar.Daha sonra rendelediğimiz portakal ve
limon kabuklarına bir bardak su ekleyip şeker ve limon tuzunun erimesini
sağlıyoruz şeker eridikten sonra onları da süzgece alıp elimizle suyunu
süzüyoruz onlara da azar azar su ilavesi yaparak önceden sıktığımız limonataya
ekliyoruz, üzerine belirtiğimiz miktarda suyu ekliyoruz ,su oranını isterseniz
artıra bilirsiniz çok yoğun olursa dediğim gibi su ilave edebilirsiniz.Siz
isterseniz süzdükten sonra temiz bir tülbente koyup daha pürüzsüz bir limonata
elde edebilirsiniz ama biz ailecek parçacıklı sevdiğimiz için o şekilde
tüketiyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder