8 Temmuz 2016 Cuma

İrmik Kesmesi Tatlısı


MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
Un (2’5-3 su bardağı)
Bulamak için ;
1 su bardağı irmik
Şerbeti için ;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su


TARİFİN HAZIRLANIŞI

tatlı yapımına şerbeti yapmak ile başlayalım şerbetimizin soğuk olması gerektir. Bu şerbetin yapımı diğer şerbetlerden değişik, ocakta kaynatmadan kaynamış suyun içerisine şekeri ekleyip eriyene kadar karıştıracağız. Bir kabın içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım. Malzemeleri iyice harmanlayınca unu eleyerek ekleyelim ben 3 bardak un kullandım ama siz yinede yavaş yavaş ekleyin yumurtanın gramından bile fark edebilir.  Kulak memesi kıvamında bir hamur olacak. Büyük boy yuvarlak borcamı yağlayalım.  Hamurdan zeytin büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım irmiği geniş bir tabağa dökelim yuvarladığımız hamurları irmiğe bulayalım. Yağlanan borcama sıralayalım. Daha sonra 180 dereceye ayarladığımız fırına tatlımızı verelim çok kızarmadan üzerleri pembeleşince fırından alalım. Tatlı sıcakken, soğuk olan şerbeti üzerine dökelim üzerine başka bir tepsi koyup kapattığımız sıcak fırına verelim o şekilde 4 / 5 dk bekletelim şerbeti daha güzel çekmesi için.
PÜF NOKTASI : Arkadaşlar Kesinlikle şerbeti döktükten sonra,  fırında 5 / 6 dk bekletiniz yoksa şerbeti iyi çekmiyor. Eğer tepsi ile kapatamazsanız üzerine folyo geçirip ortasında bir kere deliniz o şekilde de olur. Fırının kapalı olmasına da dikkat ediniz açık olursa şerbeti birden çeker ve sert bir hal alır.!!!!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder