MALZEMELER
|
4
adet yumurta
1 su
bardağı sıvı yağ
2
paket vanilin
1
paket kabartma tozu
2
yemek kaşığı yoğurt
Un
(2’5-3 su bardağı)
Bulamak
için ;
1 su
bardağı irmik
Şerbeti
için ;
4 su
bardağı şeker
4 su
bardağı su
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
tatlı
yapımına şerbeti yapmak ile başlayalım şerbetimizin soğuk olması gerektir. Bu
şerbetin yapımı diğer şerbetlerden değişik, ocakta kaynatmadan kaynamış suyun
içerisine şekeri ekleyip eriyene kadar karıştıracağız. Bir kabın içerisine
un hariç tüm malzemeleri ekleyip yoğuralım. Malzemeleri iyice harmanlayınca unu
eleyerek ekleyelim ben 3 bardak un kullandım ama siz yinede yavaş yavaş ekleyin
yumurtanın gramından bile fark edebilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur
olacak. Büyük boy yuvarlak borcamı yağlayalım. Hamurdan zeytin
büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım irmiği geniş bir tabağa dökelim
yuvarladığımız hamurları irmiğe bulayalım. Yağlanan borcama sıralayalım. Daha
sonra 180 dereceye ayarladığımız fırına tatlımızı verelim çok kızarmadan
üzerleri pembeleşince fırından alalım. Tatlı sıcakken, soğuk olan şerbeti
üzerine dökelim üzerine başka bir tepsi koyup kapattığımız sıcak fırına verelim
o şekilde 4 / 5 dk bekletelim şerbeti daha güzel çekmesi için.
PÜF NOKTASI
: Arkadaşlar Kesinlikle şerbeti döktükten sonra, fırında 5 / 6 dk
bekletiniz yoksa şerbeti iyi çekmiyor. Eğer tepsi ile kapatamazsanız üzerine
folyo geçirip ortasında bir kere deliniz o şekilde de olur. Fırının kapalı
olmasına da dikkat ediniz açık olursa şerbeti birden çeker ve sert bir hal
alır.!!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder