MALZEMELER
|
2
adet haşlanmış yumurta sarısı
125
gram oda ısısında tereyağı (ya da margarin)
1
yemek kaşığı pudra şekeri
bir
paket vanilya
Aldığı
kadar un (yaklaşık 3 su bardağı kadar)
Üzeri
İçin
2
yemek kaşığı kakao
2, 5
yemek kaşığı pudra şekeri
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Hamur
yoğurma kabına haşlanmış yumurta sarısını koyup parmak ucu ile iyice ezin.
Tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip pürüz kalmayacak şekilde karıştırın
(Bu aşamada mikser kullanabilirsiniz). Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir
hamur elde edin. Yoğrulan hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 C de 15-20
dakika arası pişirin. (Üzeri pembeleşmeden fırından almalısınız. Herkesin
fırınının pişirme süresi değişir kontrollü pişirmenizde fayda
var). Kurabiyeler pişerken üzeri için gerekli malzemeyi hazırlayın. Kakao
ve pudra şekerini derin bir kaba koyup karıştırın. Fırından çıkan sıcak
kurabiyeleri üçer beşer kakaolu karışıma koyup her yerine bulaşmasını sağlayın.
Tepsiye alın ve soğumasını bekleyip servis edin.
NOT; bu tarifte kabartma tozu
katılmıyor ve kesinlikle yumurta kokusu olmuyor. Alışılagelmiş kurabiyeler den
farklı bir tada sahip.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder