MALZEMELER
|
3 adet patates
Tuz
Galeta unu
2 yumurta sarısı(beyazını kızartmada kullanmak için
ayırdım)
Baharat(isteğe bağlı tüm baharatlar)
50 gram tereyağ(yumuşamış)
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Öncelikle pateteslerimizi
haşlayalım. Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyup, derin bir kaba
rendeleyelim sonra içini tüm malzemeleri koyup iyice yoğuralım. Kıvamını
aldıktan sonra düz bir zemin üzerin, sıkma torbasına doldurdurduğumuz harçtan 1
parmak genişliğinde uzun şeritler yaparak, daha sonra kesmek için buzluğa
koyalım. Yarım saat kadar dinlenen harçtan bir bıçak ile serçe parmağınızın
uzunluğu kadar kesin. Hazırlamış olduğunuz kroketlerimizi önce una daha sonra
yumurta akına ve galeta ununa bandırarak kızgın yağda pişirelim. Sizlerden
resimler bekliyorum
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder