7 Temmuz 2016 Perşembe

Patates Kroket


MALZEMELER
3 adet patates
Tuz
Galeta unu
2 yumurta sarısı(beyazını kızartmada kullanmak için ayırdım)
Baharat(isteğe bağlı tüm baharatlar)
50 gram tereyağ(yumuşamış)


TARİFİN HAZIRLANIŞI
Öncelikle pateteslerimizi haşlayalım. Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyup, derin bir kaba rendeleyelim sonra içini tüm malzemeleri koyup iyice yoğuralım. Kıvamını aldıktan sonra düz bir zemin üzerin, sıkma torbasına doldurdurduğumuz harçtan 1 parmak genişliğinde uzun şeritler yaparak, daha sonra kesmek için buzluğa koyalım. Yarım saat kadar dinlenen harçtan bir bıçak ile serçe parmağınızın uzunluğu kadar kesin. Hazırlamış olduğunuz kroketlerimizi önce una daha sonra yumurta akına ve galeta ununa bandırarak kızgın yağda pişirelim. Sizlerden resimler bekliyorum









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder