MALZEMELER
|
3
adet patlıcan,
4
adet patates,
5-6
adet çarliston biber.
Kıymalı
harç için;
250
gram kıyma,
2
adet çarliston biber,
2
adet kuru soğan,
1
adet domates,
Pul
biber,
Karabiber,
Tuz,
3-4
yemek kaşığı sıvı yağ.
Üzeri
için;
1
tatlı kaşığı salça,
1
çay bardağı su,
Domates
dilimleri.
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Parmak kebabı yapmak için öncelikle
kıymalı harcı hazırlanır. Soğan ve biberler ince olacak şekilde doğranır ve 3-4
yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte tavaya koyulup, ocağın üzerinde ara ara
karıştırarak kavrulur. Kavrulan soğan ve biberlerin üzerine kıyma ilave edilir
ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Kıyma suyunu çekince, kabuğu soyulup,
doğranmış olan domatesler ilave edilip, biraz sotelenir. Son olarak üzerine
tuz, pul biber ve karabiber ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınır. Patlıcan
yıkanıp, alacalı olacak şekilde soyulur ve uzun uzun parmaktan biraz kalın
olacak şekilde dilimlenip, tuzlu su içerisinde bekletilir. Patatesin kabukları
soyulup, parmaktan biraz kalın olacak şekilde dilimlenir. Biberler yıkanıp, uzunlamasına
dörde bölünür ve çekirdekleri çıkartılıp, ortadan ikiye kesilir. Doğranan
sebzeler kızgın yağ içerisinde kızartılıp, servis tabağına çıkartılır. Büyük
boy yuvarlak borcam tepsi (30 santim çapında) içerisine, ortası boş kalacak
şekilde kızartılmış olan sebzeler dizilir.
Ortasında oluşan boşluğa kıymalı harç dökülüp, düzeltilir ve üzerine domates dilimleri yerleştirilir. Son olarak 1 çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salça, bir kase içerisinde karıştırılıp, tepsiye dökülür. Hazırlanan parmak kebabı, önceden ısıtılmış 200° fırında, 20-25 dakika pişirilir. Fırından alınan yemek, sıcak olarak servis edilir.Bu ölçüler ile 4-5 kişilik yemek elde ediliyor.
Ortasında oluşan boşluğa kıymalı harç dökülüp, düzeltilir ve üzerine domates dilimleri yerleştirilir. Son olarak 1 çay bardağı su ile 1 tatlı kaşığı salça, bir kase içerisinde karıştırılıp, tepsiye dökülür. Hazırlanan parmak kebabı, önceden ısıtılmış 200° fırında, 20-25 dakika pişirilir. Fırından alınan yemek, sıcak olarak servis edilir.Bu ölçüler ile 4-5 kişilik yemek elde ediliyor.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder