MALZEMELER
|
|||
1 yumurta,
1 tepeleme yemek
kaşığı nişasta,
1 çay bardağı su,
Yarım su bardağı
un,
Yarım
paket kabartma tozu.
|
Üzeri için;
Pudra şekeri.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
|
||
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Hamuru hazırlamak için, gerekli olan malzemeler derin
bir kap içerisinde karıştırılır. Krep hamurundan az daha cıvık bir hamur elde
edilir. Derin bir tava yada tencere içerisinde sıvı yağ iyice kızdırılır. Demir
yağa daldırılır ve iyice kızması sağlanır. Kızan demir hamura batırılır ve
ardından hemen kızgın yağa batırılır. Demir kızgın yağ içerisinde hafif sağa
sola çevrilir ve çatal yardımı ile hamurun yağa düşmesi sağlanır. Kızaran demir tatlısı servis tabağına
çıkartılır. İlk sıcağı çıktıktan sonra, demir tatlısının
üzerine pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.
NOT: Dilerseniz şerbet hazırlayıp, biri sıcak diğeri
soğuk olacak şekilde (örneğin şerbet soğuk demir tatlısı sıcak olabilir) şerbetli
bir tatlıda elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder