7 Temmuz 2016 Perşembe

Demir Tatlısı Tarifi




MALZEMELER

1 yumurta,
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
1 çay bardağı su,
Yarım su bardağı un,
Yarım paket kabartma tozu.


Üzeri için;
Pudra şekeri.
Kızartmak için;
Sıvı yağ.



TARİFİN HAZIRLANIŞI

Hamuru hazırlamak için, gerekli olan malzemeler derin bir kap içerisinde karıştırılır. Krep hamurundan az daha cıvık bir hamur elde edilir. Derin bir tava yada tencere içerisinde sıvı yağ iyice kızdırılır. Demir yağa daldırılır ve iyice kızması sağlanır. Kızan demir hamura batırılır ve ardından hemen kızgın yağa batırılır. Demir kızgın yağ içerisinde hafif sağa sola çevrilir ve çatal yardımı ile hamurun yağa düşmesi sağlanır. Kızaran demir tatlısı servis tabağına çıkartılır. İlk sıcağı çıktıktan sonra, demir tatlısının üzerine pudra şekeri serpiştirilip servis edilir.
NOT: Dilerseniz şerbet hazırlayıp, biri sıcak diğeri soğuk olacak şekilde (örneğin şerbet soğuk demir tatlısı sıcak olabilir) şerbetli bir tatlıda elde edebilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder