MALZEMELER
|
1
paket kemal paşa tatlısı
Şerbeti
için
2. 5
su bardağı şeker
3. 5
su bardağı su
Muhallebisi
için
1 lt
süt
1
yumurta
3
çorba kaşığı nişasta
3
çorba kaşığı un
1 su
bardağından 2 parmak eksik şeker
1
paket vanilya
50
gr margarin
3
kaşık köpürtülmüş krem santi
Bulamak
için
Hindistan
cevizi
hazırlama
süresi: 20 dakika
pişirme
süresi:10 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Önce kemal paşa tatlımızı yaparak başlayalım. Tatlımıza paketin arkasındaki
tarife göre tatlımızı hazırlayalım. Paketin yarısını kullandığım için ölçüyü
yarıya düşürdüm. Şeker ve suyu karıştıralım. Kaynamaya yakın kemalpaşaları
şerbetin içine atıp 5 dakika kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişirelim.
Şimdi muhallebimizi hazırlayalım.
Tencereye; sütü, nişastayı, unu, vanilyayı, yumurtayı ve şekeri koyup
karıştıralım ve ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Muhallebi kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp içine margarini ve krem şantiyi ekleyip
karıştıralım.Ve gelelim tatlımızı kalıplara yerleştirmeye Kullanacağınız kalıbı
siz belirleyebilirsiniz. Silikon kaplarda olabilir. Küçük kaselerde veya
fincanlarda arzunuza kalmış. Tatlımızı yapacağımız kalıpları sudan geçirip alta
bir miktar muhallebi koyalım. Sonra 1 tane kemal paşa tatlımızı koyalım ve
üzerine tekrar muhallebi koyalım. Bütün kalıpları bu şekilde doldurduktan sonra
tatlımızı 1 gece buzdolabında bekletelim.
Dinlenen tatlılarımızı kalıptan çıkarıp hindistan cevizine bulayalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder