8 Temmuz 2016 Cuma

Sürprizli Kartopu Tatlısı


MALZEMELER
1 paket kemal paşa tatlısı
Şerbeti için
2. 5 su bardağı şeker
3. 5 su bardağı su
Muhallebisi için
1 lt süt
1 yumurta
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
3 kaşık köpürtülmüş krem santi
Bulamak için
Hindistan cevizi

hazırlama süresi: 20 dakika
pişirme süresi:10 dakika

TARİFİN HAZIRLANIŞI

Önce kemal paşa tatlımızı yaparak başlayalım. Tatlımıza paketin arkasındaki tarife göre tatlımızı hazırlayalım. Paketin yarısını kullandığım için ölçüyü yarıya düşürdüm. Şeker ve suyu karıştıralım. Kaynamaya yakın kemalpaşaları şerbetin içine atıp 5 dakika kısık ateşte şerbeti çekene kadar pişirelim.
Şimdi muhallebimizi hazırlayalım.
Tencereye; sütü, nişastayı, unu, vanilyayı, yumurtayı ve şekeri koyup karıştıralım ve ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Muhallebi kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp içine margarini ve krem şantiyi ekleyip karıştıralım.Ve gelelim tatlımızı kalıplara yerleştirmeye Kullanacağınız kalıbı siz belirleyebilirsiniz. Silikon kaplarda olabilir. Küçük kaselerde veya fincanlarda arzunuza kalmış. Tatlımızı yapacağımız kalıpları sudan geçirip alta bir miktar muhallebi koyalım. Sonra 1 tane kemal paşa tatlımızı koyalım ve üzerine tekrar muhallebi koyalım. Bütün kalıpları bu şekilde doldurduktan sonra tatlımızı 1 gece buzdolabında bekletelim.
Dinlenen tatlılarımızı kalıptan çıkarıp hindistan cevizine bulayalım.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder