MALZEMELER
|
Hamuru için:
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı badem unu
1 tatlı kaşığı haşhaş
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 Yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
40 gr tereyağı
1+ 1/2 yemek kaşığı yoğurt
Vanilya ,tarçın ,limon kabuğu rendesi
biraz tuz
İç malzemeleri için :
400gr kayısı
14 adet vişne
1 turk kahvesi fincanı şeker
Vanilya
Tarçın
1 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı limon suyu
hazırlama
süresi: 1 saat
pişirme
süres: 30 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Öncelikle hamuru için tereyağı
yakmadan tavada eritin, sonra diğer malzemelerle birlikte hamuru yoğurun, 1
saat buzdolabında dinlendirin. İç harcı için kayısıları 2 veya 4 e bölün, diğer
malzemelerle karıştırın. Hamuru iki yağılı kağıt arasında merdane yardımıyla
ince açın. Ortasına meyve harcını yayın. Kenarlarını içe doğru katlayın.
İsterseniz üzerine küçük tereyağı parçacıkları bırakabilirsiniz. 210
derecede 20-30 dk pişirin. Iyice soğuduktan sonra vanilyalı dondurma ile servis
edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder