MALZEMELER
|
4
adet orta boy patates
Sosu
için
1
yemek kaşığı domates salçası
1
yemek kaşığı biber salçası
2
adet orta boy rendelenmiş domates
Tuz
Karabiber
3
yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri
için
1
diş sarımsak
1
kase yoğurt
Üzeri
için
1
tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Kırmızı
toz biber
Kekik
2
yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak
için
Sıvı
yağ
hazırlama
süresi: 15 dakika
pişirme
süresi: 30 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup kibrit
çöpü gibi ince ince kesip kızartalım. Sosu için tüm malzemeleri karıştırıp
kısık ateşte pişirelim. Sarımsağı tuz ile ezip yoğurda karıştırıp hazırlayalım.
Tavukları çapraz doğrayıp suyu çekene kadar tavada pişirelim. 2 yemek kaşığı
tereyağını ve baharatları ekleyip kızarana kadar kavuralım. Kızarttığınız
patatesleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğur. Üzerine salça sosunu
ve üzerine kavrulmuş tavuklarımızı ekleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder