6 Temmuz 2016 Çarşamba

Piyano Kek



MALZEMELER

 

Piyano Kek
Keki için
2 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 vanilya 1 kabartma tozu
1 su bardağı un



Islatmak için:
1 bardak süt
Muhallebisi için:
3 bardak süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
200 ml. krema
Üzerine:
Kakao


TARİFİN YAPILIŞI


Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Süt, sıvıyağ, kakao ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdıktan sonra yağladığınız cam tepsiye boşaltın. 180 derecelik önceden ısttığınız fırında pişirin.Bir tencerede süt, şeker ve unu sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika da kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Soğuyunca kremayı da ekleyip çırpın.Kek fırında çıkınca sütle ıslatın. Üzerine muhallebiyi döktükten sonra kakao eleyin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder