MALZEMELER
|
Hamuru:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket yaş maya (ya da 1 tatlı kaşığı kuru maya)
1-2 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
250 gr dana kıyma
1 adet büyük soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
tuz
karabiber
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye
bölünür. Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine sıvı yağ sürülür ve
hamur dörde katlanır. Beklemek üzere bir kenara alınır. Aynı işlem diğer hamur
içinde yapılır. İçini hazırlamak için ; Önce tavaya bir miktar sıvı yağ
aktarılır. Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur. Doğranmış
soğan ve biber ilave edilir. 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi
ilave edilir. Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve
ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır. Tepsi yağlanır ve
hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır. Tepsiye
yerleştirilir. Üzerine kıyma harcının tümü serilir. Diğer hamur da tepsi
büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir. En son üstüne yumurta sarısı
sürülür. Bıçakla dilimlenir. 200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü
güzelce kızarana dek fırınlanır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder