MALZEMELER
|
2
yumurta
1 su
bardağı şeker
1 su
bardağı süt
1 su
bardağı sıvı yağ
1 paket
kabartma tozu
1
paket vanilya
4
yemek kaşığı kakao
3-3.
5 su bardağı kadar un
Üzeri
için:
Pudra
şekeri
hazırlama
süresi: 20 dakika
pişirme süresi: 35 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınıp güzelce rengi beyazlaşana
kadar çırpılır. Diğer malzemelerde sırayla eklendikten sonra çırpma teli ile karıştırılır.
Yavaş yavaş un ilavesi yaparak kek hamuru elde edilir. Hazırlanan hamurdan
başka bir kaba 1 kepçe alınır üzerine 1 yemek kaşığı kakao eklenip
karıştırılır. Başka bir kaba 2 kepçe hamur alınır 3 yemek kaşığı kakao eklenir
karıştırılır. Yani üç renk kek hamuru olacak: koyu kahverengi, açık kahverengi,
beyaz. Kakao koyulan hamurlar beyaz hamurdan daha katı bir kıvamda olacak. Çok
katılaşırsa birazcık süt koyarak inceltebilirsiniz Kek kalıbı margarin ile
yağlanır. Kakao koyulan hamurlar ayrı ayrı iki buzdolabı poşetine koyulur.
Köşesinden küçük bir bölümünü keselim. Kek kalıbının dibine önce ince bir
katman olacak şekilde beyaz hamurdan dökelim. Üzerine üç şerit olacak şekilde
koyu kahverengi hamurdan sıkalım. Tam şeritlerin üzerine gelecek şekilde açık
kahverengi hamurdan sıkalım. Ve yine tam üzerine koyu kahverengi hamur sıkalım.
Üzerini kapatacak şekilde beyaz hamurdan dökelim. İkinci kata yine aynı şekilde
şeritler çekelim. Bu defa iki şerit oluşturabilirsiniz. 3 kat olmak üzere koyu
kahverengi, açık kahverengi, koyu kahverengi olmak üzere üst üste şeritler
oluşturalım. Üzerini kapatacak şekilde yine beyaz hamur dökelim. Bu şekilde tüm
harç bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar
pişirelim. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edelim. Kendi fırınınıza
göre derecesini düşürüp artırabilirsiniz pişme süresine göre. Fırından
çıkardığımız keki ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkaralım. Üzerine
pudra şekeri serpip dilimleyip servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder