11 Temmuz 2016 Pazartesi

Leopar Desenli Pamuk Kek


MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
3-3. 5 su bardağı kadar un
Üzeri için:
Pudra şekeri

hazırlama süresi: 20  dakika
     pişirme süresi: 35  dakika


TARİFİN HAZIRLANIŞI


Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınıp güzelce rengi beyazlaşana kadar çırpılır. Diğer malzemelerde sırayla eklendikten sonra çırpma teli ile karıştırılır. Yavaş yavaş un ilavesi yaparak kek hamuru elde edilir. Hazırlanan hamurdan başka bir kaba 1 kepçe alınır üzerine 1 yemek kaşığı kakao eklenip karıştırılır. Başka bir kaba 2 kepçe hamur alınır 3 yemek kaşığı kakao eklenir karıştırılır. Yani üç renk kek hamuru olacak: koyu kahverengi, açık kahverengi, beyaz. Kakao koyulan hamurlar beyaz hamurdan daha katı bir kıvamda olacak. Çok katılaşırsa birazcık süt koyarak inceltebilirsiniz Kek kalıbı margarin ile yağlanır. Kakao koyulan hamurlar ayrı ayrı iki buzdolabı poşetine koyulur. Köşesinden küçük bir bölümünü keselim. Kek kalıbının dibine önce ince bir katman olacak şekilde beyaz hamurdan dökelim. Üzerine üç şerit olacak şekilde koyu kahverengi hamurdan sıkalım. Tam şeritlerin üzerine gelecek şekilde açık kahverengi hamurdan sıkalım. Ve yine tam üzerine koyu kahverengi hamur sıkalım. Üzerini kapatacak şekilde beyaz hamurdan dökelim. İkinci kata yine aynı şekilde şeritler çekelim. Bu defa iki şerit oluşturabilirsiniz. 3 kat olmak üzere koyu kahverengi, açık kahverengi, koyu kahverengi olmak üzere üst üste şeritler oluşturalım. Üzerini kapatacak şekilde yine beyaz hamur dökelim. Bu şekilde tüm harç bittikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edelim. Kendi fırınınıza göre derecesini düşürüp artırabilirsiniz pişme süresine göre. Fırından çıkardığımız keki ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıptan çıkaralım. Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis yapabiliriz.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder