MALZEMELER
|
|||
Vişneli
Sosu İçin:
2 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilyalı puding
Not:
Kalıptan çıkartırken zorlanırsanız, kenarlarından biraz hava aldırarak
çıkartabilirsiniz
|
İrmikli Kısmı İçin:
1 litre süt (5 su bardağı süt),
9 yemek kaşığı irmik,
9 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı margarin,
1 paket vanilya,
3 tatlı kaşığı kakao.
|
||
Vişneli sosu için; tencereye vanilyalı pudingi ve
vişne suyunu döküp karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Sonra
ıslattığımız kalıbın içine dökelim.İrmikli kısmı için; başka bir tencereye irmiği, toz şekeri, margarini,
vanilyayı ve sütü koyup koyulaşana kadar pişirelim. Kalıbın içine döktüğümüz
vişneli karışım soğuyunca üzerine soğuyan irmikli karışımın yarısını dökelim. İrmikli
karışımın kalan yarısına kakao ilave edip karıştıralım. Sonra 1 defa taşacak
şekilde kaynatalım.(çok koyulaşırsa süt ve şeker ilavesi yapılabilir)Daha sonra
soğuyan irmikli karışımın üzerine soğuk olarak dökelim. Böylelikle tatlımız servis yapmaya hazır oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder