5 Temmuz 2016 Salı

Prenses Tacı Tarifi


MALZEMELER


Vişneli Sosu İçin:

2 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilyalı puding


Not: Kalıptan çıkartırken zorlanırsanız, kenarlarından biraz hava aldırarak çıkartabilirsiniz

İrmikli Kısmı İçin:

1 litre süt (5 su bardağı süt),
9 yemek kaşığı irmik,
9 yemek kaşığı toz şeker,
1 tatlı kaşığı margarin,
1 paket vanilya,
3 tatlı kaşığı kakao.



TARİFİMİZİN HAZIRLANIŞI


Vişneli sosu için; tencereye vanilyalı pudingi ve vişne suyunu döküp karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim. Sonra ıslattığımız kalıbın içine dökelim.İrmikli kısmı için; başka bir tencereye irmiği, toz şekeri, margarini, vanilyayı ve sütü koyup koyulaşana kadar pişirelim. Kalıbın içine döktüğümüz vişneli karışım soğuyunca üzerine soğuyan irmikli karışımın yarısını dökelim. İrmikli karışımın kalan yarısına kakao ilave edip karıştıralım. Sonra 1 defa taşacak şekilde kaynatalım.(çok koyulaşırsa süt ve şeker ilavesi yapılabilir)Daha sonra soğuyan irmikli karışımın üzerine soğuk olarak dökelim. Böylelikle tatlımız servis yapmaya hazır oldu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder