
MALZEMELER
|
2 Su
bardağı irmik
2 Su
bardağı şeker
2 Su
bardağı su
2 Su
bardağı süt
100
Gr tereyağı (3 dolu yemek kaşığı)
Yarım
çay bardağı sıvıyağ
2
Yemek kaşığı fıstık
1
Çay kaşığı tarçın
not:
tereyağı yerine margarin kullanabilirsiniz.
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti için gerekli olan 2 su bardağı suyu
,2 su bardağı sütü, ve 2 su bardağı şekeri derin bir tencereye alın ve
orta ateşte şekeri eriyene kadar ısıtın ama kaynatmayın. Sadece sıcak olsun
ve şekeri erisin yeterli. Şekeri eridiğinde ocaktan alın ve bir kenarda
beklesin. Bu sırada tencerede tereyağını eritin ve sıvı yağını da ilave edin ve
yağı ısınınca fıstıklarını atın ve birkaç dakika yağda çevirin. Sonra irmiğinde
ilave edin ve sürekli karıştırarak irmikleri kavurun. İrmikler hafif
kahverengileşene kadar kavurun. Kahverengileşmeye başladığında şerbetini
dikkatlice dökün, dikkat edin elinize sıçrayabilir. Bu sırada ocağın altını
iyice kısın. Tarçını da serpin ve karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve
kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu hemen çektiği için ,sık sık
kontrol edin. Suyunu çekince ocağı kapatın ve kapağını açıp üzerine temiz bir
havlu kapatın ve tekrar kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. 15 dakika sonra
kapağını ve havlusunu kaldırıp kontrol edin. Damak tadınıza göre sıcak veya
ılık servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder