10 Temmuz 2016 Pazar

Kolay İrmik Helvası




MALZEMELER
2 Su bardağı irmik
2 Su bardağı şeker
2 Su bardağı su
2 Su bardağı süt
100 Gr tereyağı (3 dolu yemek kaşığı)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 Yemek kaşığı fıstık
1 Çay kaşığı tarçın
not: tereyağı yerine margarin kullanabilirsiniz.


TARİFİN HAZIRLANIŞI

Öncelikle şerbeti için gerekli olan 2 su bardağı suyu ,2 su bardağı sütü, ve 2 su bardağı şekeri derin bir tencereye  alın ve orta ateşte şekeri eriyene kadar ısıtın ama kaynatmayın. Sadece sıcak olsun  ve şekeri erisin yeterli. Şekeri eridiğinde ocaktan alın ve bir kenarda beklesin. Bu sırada tencerede tereyağını eritin ve sıvı yağını da ilave edin ve yağı ısınınca fıstıklarını atın ve birkaç dakika yağda çevirin. Sonra irmiğinde ilave edin ve sürekli karıştırarak irmikleri kavurun. İrmikler hafif kahverengileşene kadar kavurun. Kahverengileşmeye başladığında  şerbetini dikkatlice dökün, dikkat edin elinize sıçrayabilir. Bu sırada ocağın altını iyice kısın. Tarçını da serpin ve karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu hemen çektiği için ,sık sık kontrol edin. Suyunu çekince ocağı kapatın ve kapağını açıp üzerine temiz bir havlu kapatın ve tekrar kapağını kapatıp demlenmeye bırakın. 15 dakika sonra kapağını ve havlusunu kaldırıp kontrol edin. Damak tadınıza göre sıcak veya ılık servis edebilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder