MALZEMELER
|
2
adet iri yumurta
1 su
bardağı süt
1 su
bardağı sıvı yağ
1
yemek kaşığı sirke
1
paket kabartma tozu
Yarım
çay kaşığı tuz
4. 5
su bardağı un (Silme)
Şerbet
İçin;
4 su
bardağı şeker
4. 5
su bardağı su
1
tatlı kaşığı limon suyu
Diğer
Malzemeler;
Fındık,
Fıstık veya Ceviz içi (Arasına )
Mısır
Nişastası ( Açmak İçin)
1 pk
(250 gr) margarin veya tereyağ (Üzerine )
Fıstık
içi ( Üzerine )
hazırlama
süresi: 1 saat
pişirme süresi: 30
dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına malzemeler alınır kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur
elde edilir. Hamur 4 bezeye ayrılır. İsterseniz 3’e hatta daha pratik
isterseniz 2 ye bölebilirsiniz. İsterseniz de 4 parçaya ayırabilirsiniz. 4
bezeyi kendi aralarında ceviz büyüklüğünde 20’şer adet toplar haline getirdim.
Yani 4 bölümde 20 ‘şer adetten toplamda 80 top hamurumuz oldu. Her gruptaki 20
top hamur kendi grubunda nişasta ile fincan tabağı büyüklüğünde açılıp parçalar
üst üste konulur. 20 li olarak 4 kat baklavamız olacak en sonunda piştikten
sonra 80 katlı olmuş olacak İsterseniz hamuru ikiye bölüp iç harcını tam
ortasına koyup her iki bölümde de 40 lı parçalar yapabilirsiniz. İlk 20’li grup
alınıp tepsimizin büyüklüğünde açılır. İlk kat serilip arasına iç malzemesi
konulup diğerini açıp oda üstüne serilir. Ben fonfık ceviz içi karıştırıp bolca
kullandım. Bu şekilde diğer katlar da yapılıp en son katı üstüne koyup
istenilen şekilde dilimlenir. Ben bu defa bu şekilde dilimledim ve süper oldu.
Margarinimiz yakmadan eritilir hafif parlak olana kadar en kısıkta 1-2 dakika
beklenir. Ben teremyağ kullanıyorum. Altını kapattıktan 2 dakika sonra kabı yan
yatırıp erimiş yağ kaşıkla yavaş yavaş alınıp her yerine gezdirilir Bu şekilde
yapınca en son dibinde suyu kalıyor göreceksiniz ( Annemin yöntemi ) onu
koymuyoruz o zaman daha kıyır ve harika oluyor. Yağladıktan sonra önceden
ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak istenilen kızarıklıkta pişirilir.
Eğer tatlıyı hemen şerbetlicekseniz şerbeti önceden hazır edip soğutun ve tatlı
fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbet ile buluşturun. Ama
eğer sonra şerbetlicekseniz soğuk tatlıya şerbeti kapatıp ilk sıcaklığı
çıktıktan ( 2 dk sonra) dökülür. Soğuduktan sonra fıstık içi ile süsleyip
servise sunulur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder