7 Temmuz 2016 Perşembe

Yağ Yakıcı Hibiskus Şerbeti Tarifi



TARİFİN HAZIRLANIŞI



Yağ yakıcı hibikus şerbeti yapımı için, öncelikle 1 buçuk litre (7 buçuk su bardağı) su, derin bir tencereye alınır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içerisine, 1 yemek kaşığı hibiskus,1 adet dilimlenmiş elma, 1 tatlı kaşığı karanfil, 1 çay kaşığı tane karabiber ve 1 adet çubuk tarçın atılır. Hibiskus şerbeti bir taşım kaynatıldıktan sonra, ocaktan alınır ve oda ısısında soğuyana kadar bekletilir. Şerbet soğuduktan sonra, süzgeç yardımı ile süzülerek sürahiye doldurulur. Hazırlanan yağ yakıcı hibiskus şerbeti, servise sunulabilir.


Not; Hazırladığımız şerbeti arzu ettiğiniz kiloya ininceye kadar, her gün hazırlayıp içebilirsiniz. Gün içerisinde, bardak bardak içerek bitirin (özellikle yemeklerden 10 dakika önce). Bu şerbet biraz fazla ertesi günde içmeye devam edebilirsiniz. Buzdolabında saklarsanız günlerce durabilir. Ödem söktürücü özelliğe sahip olan bu şerbet sindirim sistemini çalıştırmaya ve kabızlığa çok iyi geliyor. Kan şekerini dengeliyor. İçerisinde yüksek oranda C vitamini içeriyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Tansiyon düşürücü özelliği var. En güzeli de emziren annelerde bu şerbetten içebiliyor. Tansiyon, şeker, kolesterol ilacı kullananlar doktorlarına sormadan kullanmasınlar. Troid hastalarının da hibiskus kullanmaları sakıncalıdır. Yağ yakıcı hiskus şerbetini hazırlamak oldukça kolay. Yaz aylarında, buz küpleri eşliğinde servis ederek hem yağ yakıp, hem de serinleyebilirsiniz




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder