TARİFİN HAZIRLANIŞI
Yağ yakıcı hibikus şerbeti yapımı için,
öncelikle 1 buçuk litre (7 buçuk su bardağı) su, derin bir tencereye alınır ve
ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Kaynayan suyun içerisine, 1 yemek kaşığı
hibiskus,1 adet dilimlenmiş elma, 1 tatlı kaşığı karanfil, 1 çay kaşığı tane
karabiber ve 1 adet çubuk tarçın atılır. Hibiskus şerbeti bir taşım
kaynatıldıktan sonra, ocaktan alınır ve oda ısısında soğuyana kadar bekletilir.
Şerbet soğuduktan sonra, süzgeç yardımı ile süzülerek sürahiye doldurulur. Hazırlanan yağ
yakıcı hibiskus şerbeti, servise sunulabilir.
Not; Hazırladığımız şerbeti arzu
ettiğiniz kiloya ininceye kadar, her gün hazırlayıp içebilirsiniz. Gün
içerisinde, bardak bardak içerek bitirin (özellikle yemeklerden 10 dakika
önce). Bu şerbet biraz fazla ertesi günde içmeye devam edebilirsiniz. Buzdolabında
saklarsanız günlerce durabilir. Ödem söktürücü özelliğe sahip olan bu şerbet
sindirim sistemini çalıştırmaya ve kabızlığa çok iyi geliyor. Kan şekerini
dengeliyor. İçerisinde yüksek oranda C vitamini içeriyor ve bağışıklık
sistemini güçlendiriyor. Tansiyon düşürücü özelliği var. En güzeli de emziren
annelerde bu şerbetten içebiliyor. Tansiyon, şeker, kolesterol ilacı
kullananlar doktorlarına sormadan kullanmasınlar. Troid hastalarının da hibiskus
kullanmaları sakıncalıdır. Yağ yakıcı hiskus şerbetini hazırlamak oldukça
kolay. Yaz aylarında, buz küpleri eşliğinde servis ederek hem yağ yakıp, hem de
serinleyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder