7 Temmuz 2016 Perşembe

Kozalak Tatlısı Tarifi



MALZEMELER


300 gr.Corn flakes
5 Adet metro çikolata
100 gr.Tereyağ
1 Yemek kaşığı bal
Üzeri için;
80 gr.bitter çikolata
Tercihe göre iri çekilmiş fındık


 TARİFİN HAZIRLANIŞI


Derin bir teflon tavanın içerisine tereyağı konulur. Metro çikolatalar minik minik doğranır ve tereyağının içerisine ilave edilir. Orta ateşte, tere yağı ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Tereyağ ve çikolata eridikten sonra corn flakes ve bal ilave edilip, 2-3 dakika daha sürekli karıştırılarak pişirilir. küçük kahve fincanı içerisine hazırlanan karışımdan bir kaşık bastırılarak konulur. Hemen ters çevrilerek servis tabağına alınır. Üzerine tercihe göre bitter çikolata benmari usulu eritilerek iri çekilmiş fındık ile süslenip servis yapılır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder