MALZEMELER
|
||
1
demet mor reyhan,
1
tatlı kaşığı limon tuzu,
1
limonun suyu,
1,5
su bardağı toz şeker,
2
litre sıcak su.
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Reyhanlar yıkanıp süzülür ve bütün olarak derin bir tencerenin içerisine
konulur. Üzerine, limon tuzu, limon suyu ve şeker konulur. Ardından kaynar su
ilave edilip, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapalı olarak oda ısısına gelmesi
için yaklaşık 1,5 saat kadar bekletilir. Oda ısısında geldikten sonra tülbent
yardımı ile süzülüp, sürahiye alınır. Buzdolabında soğumaya bırakılan reyhan
şerbeti iyice soğuduktan sonra, tercihe göre buz ve reyhan yaprakları
ile servise sunulabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder