7 Temmuz 2016 Perşembe

Reyhan Şerbeti Tarifi



MALZEMELER


1 demet mor reyhan,
1 tatlı kaşığı limon tuzu,
1 limonun suyu,
1,5 su bardağı toz şeker,
2 litre sıcak su.



TARİFİN HAZIRLANIŞI


Reyhanlar yıkanıp süzülür ve bütün olarak derin bir tencerenin içerisine konulur. Üzerine, limon tuzu, limon suyu ve şeker konulur. Ardından kaynar su ilave edilip, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapalı olarak oda ısısına gelmesi için yaklaşık 1,5 saat kadar bekletilir. Oda ısısında geldikten sonra tülbent yardımı ile süzülüp, sürahiye alınır. Buzdolabında soğumaya bırakılan reyhan şerbeti iyice soğuduktan sonra, tercihe göre buz ve reyhan yaprakları ile servise sunulabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder