MALZEMELER
|
|||
6 su
bardağı su,
1,5
su bardağı toz şeker,
1
çay bardağı pirinç,
1
çay kaşığı zerdeçal,
1
çorba kaşığı safran,
1
çorba kaşığı mısır nişastası,
1
adet orta boy kase kuş üzümü,
1
çorba kaşığı gül suyu,
Dolmalık
fıstık(isteğe bağlı).
|
Üzeri
İçin:
Toz
antep fıstığı,
Hindistan
cevizi.
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
6
su bardağı su kaynatılıp, cam bir kasenin içerisine alınır. İçine safran ilave
edilir ve üzeri kapatılıp, safranın rengini vermesi için 15-20
dakika dinlendirilir. Pirinçler yıkanıt ve az bir suda haşlanıp, suyu
süzdürülür. Kuş üzümleri yıkanıp, suyun içerisine konulur ve şişmeleri için
bekletilir. Safranlı su süzgeçten geçirilip, tencerenin içerisine konulur. İçerisine toz
şeker ilave edilip, orta ateşte şeker iyice eriyene kadar karıştırılarak
kaynatılır. İçerisine pirinçler ilave edilip, 1-2 dakika
daha kaynatılır Ardından zerdeçal, kuş üzümleri ve dolmalık fıstıklar
ilave edilip, kaynatmaya devam edilir. Mısır nişastası bir kasenin içerisine
alınıp, az bir suda açılır ve safranlı karışıma ilave edilip, kıvama
gelene kadar karıştırılarak pişirilir. Kıvamı gelen zerdenin içerisine, gül
suyu ilave edilip, 5 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Hazırlanan
karışım kaselere paylaştırılır. Üzerileri toz antep fıstığı ve hindistan cevizi
ile süslenip buz dolabına kaldırılır.
Zerde
iyice soğuduktan sonra servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder