5 Temmuz 2016 Salı

Güveçte Beşamelli Etli Taze Fasulye





MALZEMELER


Yarım kilo taze fasulye
250 gr kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
1 adet biber
2 adet sulu domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz


Beşamel Sos İçin;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika




TARİFİMİZİN HAZIRLANMA ŞEKLİ

Etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte yumuşayana kadar kavrulur. Kavrulan etlere minik minik doğranmış soğan ve biber ilave edilir kısık ateşte yakmadan yumuşayarak kavrulur üzerine taze fasulye be salça ilave edip karıştırılır rengi dönmeye başlayınca küp küp doğranmış domates ve tuz konulup karıştırılır ve kapağı kapatıp domates suyunu salıp çekene kadar fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra 2 bardak sıcak su ilave edip iyice suyunu çekip lokum gibi olana kadar pişirilir. Piştikten sonra istediğiniz zaman güveç kaplarına 2 parmak boşluk kalacak şekilde pay edilir. Fazla doldurmayın fazla sulu bırakmayın ve yemeği çok yağlı yapmayın. Tencereye sıvı yağ alınır un rengi dönene dek kavrulup süt ve tuz eklenir koyulaşana kadar çırparak pişirilir güveçlere 2-3 yemek kaşığı pay edilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üst göze yakın bölümde üzeri kızarana kadar pişirilir (15 dk) Sonra isteğe bağlı kaşar da serebilirsiniz





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder