MALZEMELER
|
|||
Yarım kilo taze fasulye
250 gr kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
1 adet biber
2 adet sulu domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
|
Beşamel Sos İçin;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Hazırlama süresi:
15 dakika
Pişirme süresi:
30 dakika
|
TARİFİMİZİN HAZIRLANMA ŞEKLİ
Etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte
yumuşayana kadar kavrulur. Kavrulan etlere minik minik doğranmış soğan ve biber
ilave edilir kısık ateşte yakmadan yumuşayarak kavrulur üzerine taze fasulye be
salça ilave edip karıştırılır rengi dönmeye başlayınca küp küp doğranmış
domates ve tuz konulup karıştırılır ve kapağı kapatıp domates suyunu salıp
çekene kadar fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra 2 bardak sıcak
su ilave edip iyice suyunu çekip lokum gibi olana kadar pişirilir. Piştikten sonra
istediğiniz zaman güveç kaplarına 2 parmak boşluk kalacak şekilde pay edilir.
Fazla doldurmayın fazla sulu bırakmayın ve yemeği çok yağlı yapmayın. Tencereye
sıvı yağ alınır un rengi dönene dek kavrulup süt ve tuz eklenir koyulaşana
kadar çırparak pişirilir güveçlere 2-3 yemek kaşığı pay edilip önceden
ısıtılmış 200 derece fırında üst göze yakın bölümde üzeri kızarana kadar
pişirilir (15 dk) Sonra isteğe bağlı kaşar da serebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder