MALZEMELER
|
8
limon
200
gr ton
6
kahve kaşığı kaymak
Tuz
Nane
Karabiber
Pul
bibeR
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Limonları
yıkayıp tezgahta elinizle iyice bastırarak yuvarlayın ki yumuşasınlar. Üst
taraftan şapka şeklinde kesin, alt taraftan da düzce durması için ince bir
dilim kesin. İç kabuğunun kalmasına dikkat edin. Kıyılardan bıçakla etrafın
kesin ve bir kaşıkla içlerini boşaltın. Bu tarif için 8 limondan çıkanın sadece
yarısı yeterlidir. Limonları küp küp şeklinde doğrayın, ton balığını iyice
süzün ve bir kaba alıp, kaymakla bir karıştırın. İsteğe göre tuzunu ve
baharatını ayarlayıp karıştırın. Harç hazır olunca boşalttığınız limonların
içine dökün, üzerini süslemek için biraz daha pul biber serpebilirsiniz. Servis
edene kadar dolapta bekletilebilir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder