7 Temmuz 2016 Perşembe

Tonlu Limon
















MALZEMELER

8 limon
200 gr ton
6 kahve kaşığı kaymak
Tuz
Nane
Karabiber
Pul bibeR

TARİFİN HAZIRLANIŞI

Limonları yıkayıp tezgahta elinizle iyice bastırarak yuvarlayın ki yumuşasınlar. Üst taraftan şapka şeklinde kesin, alt taraftan da düzce durması için ince bir dilim kesin. İç kabuğunun kalmasına dikkat edin. Kıyılardan bıçakla etrafın kesin ve bir kaşıkla içlerini boşaltın. Bu tarif için 8 limondan çıkanın sadece yarısı yeterlidir. Limonları küp küp şeklinde doğrayın, ton balığını iyice süzün ve bir kaba alıp, kaymakla bir karıştırın. İsteğe göre tuzunu ve baharatını ayarlayıp karıştırın. Harç hazır olunca boşalttığınız limonların içine dökün, üzerini süslemek için biraz daha pul biber serpebilirsiniz. Servis edene kadar dolapta bekletilebilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder