MALZEMELER
|
2
yumurta
1
orta boy çay bardağı yoğurt
1 orta
boy çay bardağı sıvı yağ
1
paket kabartma Tozu
1
paket vanilin
2-3
su barağı un ( 220 ml, kıvamın bakarak un ekleyiniz)
Dışı
için:
İrmik
Şerbet
:
2 su
bardağı su (150 ml)
1, 5
su bardağı şeker (150ml)
3-5
damla limon suyu
Büyük
Borcam kullananlar şerbeti fazla yapmalı; 3 su bardağı su, 2,5
su bardağı toz şeker
hazırlama
süresi: 15 dakika
pişirme
süresi: 40 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
İlk önce şerbetimizi hazırlıyayım. Şekerle suyu
karıştıralım ve limon suyu ekliyelim .Çözülene. Sonra Çözülene kadar
karıştıralım. Biraz kaynatıp soğumaya bırakalım ve limon suyu ekleyelim. hamurumuzu
hazırlıyayım. Bir kaba yumurtayı kıralım, Sıvı yağını, vanilini ve yoğurdu
ekleyip elimizle özleştirelim. Unu azar azar ekleyelim( ölçü belirttim fakat
yine de kontrollü ekleyin !) kabartma tozunu koyalım. Kulak memesi kıvamında
çok yapışmayan bir Hamur elde edelim inşaAllah. Şimdi hamuru dörde bölelim
Tezgahın üzerine irmik serpip uzun Rulo yapalım. Bu aşamada uzunluğunu kendiniz
belirleyin. Tezgahta kalan irmikleri elimizle Alıp üzerine serpelim. Rulo olan
hamurumuzu 2-3 cm genişliğinde kesiyoruz. Tatlımızın 180 derece üzeri kızarana
kadar pişirelim. Fırından çıkan sıcak Tatlımıza soğuk şerbeti dökelim ılık
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder