8 Temmuz 2016 Cuma

Kesme Tatlısı


MALZEMELER
2 yumurta
1 orta boy çay bardağı yoğurt
1 orta boy çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma Tozu
1 paket vanilin
2-3 su barağı un ( 220 ml, kıvamın bakarak un ekleyiniz)
Dışı için:
İrmik
Şerbet :
2 su bardağı su (150 ml)
1, 5 su bardağı şeker (150ml)
3-5 damla limon suyu

Büyük Borcam kullananlar şerbeti fazla yapmalı; 3 su bardağı su, 2,5 su bardağı toz şeker


hazırlama süresi: 15 dakika
pişirme süresi: 40 dakika

TARİFİN HAZIRLANIŞI

İlk önce şerbetimizi hazırlıyayım. Şekerle suyu karıştıralım ve limon suyu ekliyelim .Çözülene. Sonra Çözülene kadar karıştıralım. Biraz kaynatıp soğumaya bırakalım ve limon suyu ekleyelim.  hamurumuzu hazırlıyayım. Bir kaba yumurtayı kıralım, Sıvı yağını, vanilini ve yoğurdu ekleyip elimizle özleştirelim. Unu azar azar ekleyelim( ölçü belirttim fakat yine de kontrollü ekleyin !) kabartma tozunu koyalım. Kulak memesi kıvamında çok yapışmayan bir Hamur elde edelim inşaAllah. Şimdi hamuru dörde bölelim Tezgahın üzerine irmik serpip uzun Rulo yapalım. Bu aşamada uzunluğunu kendiniz belirleyin. Tezgahta kalan irmikleri elimizle Alıp üzerine serpelim. Rulo olan hamurumuzu 2-3 cm genişliğinde kesiyoruz. Tatlımızın 180 derece üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkan sıcak Tatlımıza soğuk şerbeti dökelim ılık 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder