MALZEMELER
|
4
adet tavuk baget
1 er
çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber,
Pulbiber,
kekik
Tuz
2
yemek kaşığı zeytinyağı
2
yemek kaşığı yoğurt
2
diş sarımsak
3
orta boy patates
1
orta boy kuru soğan
6
diş sarımsak
1
adet küçük kırmızı biber
1
adet küçük yeşil biber
5
yemek kaşığı zeytinyağı
1 er
çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, pulbiber, kekik, kuru nane
Tuz
2
yemek kaşığı konserve mısır
Urfa
Pilavı;
1 su
bardağı bulgur
Yarım
su bardağı tel Şehriye
3
yemek kaşığı zeytinyağı
1
tavuk bulyon
1 er
çay kaşığı pulbiber, kuru nane, kırmızı toz biber
2 su
bardağına yakın su (pişmesini kontrol ederek ilave edin)
hazırlama
süresi: 15 dakika
pişirme
süresi: 35 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Bagetler
yıkanır. Bagetler üzerine bıçak ile Kesikler atılır. Bir kaseye
yoğurt, zeytinyağı, tuz, baget için gerekli baharatlar eklenir, 2 diş sarımsak
rendelenir sos karıştırılır bir fırça yardımıyla bagetlere sürülür.
Patateslerin yanına pişmeye alınır.
Patatesler
soyulur elma dilim şeklinde çok kalın olmadan doğranır. Kuru soğan soyulur
halka şeklinde doğranır. Kırmızı ve Yeşil biber boyları uzun kalacak şekilde
doğranır. Sarımsaklar soyulur büyüklüğüne göre ikiye kesilir. Üzerine yağlı
kağıt serdiğimiz fırın tesisine bagetler hariç tüm malzemeler alınır üzerlerine
zeytinyağı, tuz, Patatesler için gerekli baharatlar ve mısır eklenir hepsi
harman edilir. Tepsinin bir köşesine bagetler alınır 220 derecede 30-35 dk ya
yakın pişmeye bırakılır.
Urfa pilavı
için; Teflon bir tavaya zeytinyağı konur tel şehriye hafif kavrulur. Üzerine
bulgur eklenir biraz daha kavrulur. Baharatlar ve bulyon eklenir bi kaç tur
karıştırılır ve kontrollü olarak su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca altı
kısık olarak pişmeye bırakılır. Pişen pilav altı kapanıp demlenmeye bırakılır.
İsteğe göre servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder