8 Temmuz 2016 Cuma

Tavuk Baget Patates / Urfa Pilavı


MALZEMELER

4 adet tavuk baget
1 er çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber,
Pulbiber, kekik
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
3 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
6 diş sarımsak
1 adet küçük kırmızı biber
1 adet küçük yeşil biber
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 er çay kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, pulbiber, kekik, kuru nane
Tuz
2 yemek kaşığı konserve mısır
Urfa Pilavı;
1 su bardağı bulgur
Yarım su bardağı tel Şehriye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tavuk bulyon
1 er çay kaşığı pulbiber, kuru nane, kırmızı toz biber
2 su bardağına yakın su (pişmesini kontrol ederek ilave edin)

hazırlama süresi: 15 dakika
pişirme süresi: 35 dakika



TARİFİN HAZIRLANIŞI

Bagetler yıkanır. Bagetler üzerine bıçak ile Kesikler atılır. Bir kaseye yoğurt, zeytinyağı, tuz, baget için gerekli baharatlar eklenir, 2 diş sarımsak rendelenir sos karıştırılır bir fırça yardımıyla bagetlere sürülür. Patateslerin yanına pişmeye alınır.
Patatesler soyulur elma dilim şeklinde çok kalın olmadan doğranır. Kuru soğan soyulur halka şeklinde doğranır. Kırmızı ve Yeşil biber boyları uzun kalacak şekilde doğranır. Sarımsaklar soyulur büyüklüğüne göre ikiye kesilir. Üzerine yağlı kağıt serdiğimiz fırın tesisine bagetler hariç tüm malzemeler alınır üzerlerine zeytinyağı, tuz, Patatesler için gerekli baharatlar ve mısır eklenir hepsi harman edilir. Tepsinin bir köşesine bagetler alınır 220 derecede 30-35 dk ya yakın pişmeye bırakılır.
Urfa pilavı için; Teflon bir tavaya zeytinyağı konur tel şehriye hafif kavrulur. Üzerine bulgur eklenir biraz daha kavrulur. Baharatlar ve bulyon eklenir bi kaç tur karıştırılır ve kontrollü olarak su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca altı kısık olarak pişmeye bırakılır. Pişen pilav altı kapanıp demlenmeye bırakılır. İsteğe göre servis edilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder