MALZEMELER
|
|||
7-8 adet orta boy haşlanmış patates,
1,5 yemek kaşığı tereyağı,
1 kavanoz 500 gramlık karışık
garnitür(patates, havuç ,bezelye),
1 su bardağı haşlanmış mısır,
7-8 adet küçük küçük doğranmış salatalık
turşusu,
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber,
10 adet kokteyl sosis,
1,5 yemek kaşığı domates salçası,
1,5 su bardağı su.
|
Üzeri
İçin:
1 su bardağı rende kaşar peyniri,
Tuz
|
TARİFİMİZİN HAZIRLANIŞI
Kokteyl sosisleri minik
minik doğrayalım. Garnitürün suyunu süzelim.Salatalık turşusunu, kırmızı biberleri mimik minik doğrayalım. Bir kaba
haşlanmış patatesleri, tereyağını ilave edelim ve blender ile iyice ezelim. Ezdiğimiz
patatesleri dikdörtgen borcama döküp, yayalım. Geniş bir kaseye domates
salçasını, suyu koyalım ve iyice ezelim. Hazırladığımız domates sosunu tavada
ki sosislerin üzerine dökelim ve ara ara karıştırarak pişirelim. Pişen
sosisleri borcamda ki patateslerin üzerine döküp, yayalım. Sosislerin üzerine
garnitürü döküp, yayalım. Sonra garnitürlerin üzerine salatalık turşusunu,
közlenmiş kırmızı biberi, haşlanmış mısırı, tuzu serpelim. Daha sonra
rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.(döşemiyoruz)Önceden ısıtılmış 180°
fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirip, ılımaya bırakalım. Fırında Kumpir'imizi ketçap ve mayonezle süsleyip,
ılık ılık servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder