5 Temmuz 2016 Salı

Fırında Kumpir Tarifi




MALZEMELER


7-8 adet orta boy haşlanmış patates,
1,5 yemek kaşığı tereyağı,
1 kavanoz 500 gramlık karışık garnitür(patates, havuç ,bezelye),
1 su bardağı haşlanmış mısır,
7-8 adet küçük küçük doğranmış salatalık turşusu,
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber,
10 adet kokteyl sosis,
1,5 yemek kaşığı domates salçası,
1,5 su bardağı su.


Üzeri İçin:

1 su bardağı rende kaşar peyniri,
Tuz




TARİFİMİZİN HAZIRLANIŞI



Kokteyl sosisleri minik minik doğrayalım. Garnitürün suyunu süzelim.Salatalık turşusunu, kırmızı biberleri mimik minik doğrayalım. Bir kaba haşlanmış patatesleri, tereyağını ilave edelim ve blender ile iyice ezelim. Ezdiğimiz patatesleri dikdörtgen borcama döküp, yayalım. Geniş bir kaseye domates salçasını, suyu koyalım ve iyice ezelim. Hazırladığımız domates sosunu tavada ki sosislerin üzerine dökelim ve ara ara karıştırarak pişirelim. Pişen sosisleri borcamda ki patateslerin üzerine döküp, yayalım. Sosislerin üzerine garnitürü döküp, yayalım. Sonra garnitürlerin üzerine salatalık turşusunu, közlenmiş kırmızı biberi, haşlanmış mısırı, tuzu serpelim. Daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.(döşemiyoruz)Önceden ısıtılmış 180° fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirip, ılımaya bırakalım. Fırında Kumpir'imizi ketçap ve mayonezle süsleyip, ılık ılık servis yapalım.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder