MALZEMELER
|
|||
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağından fazla un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1
paket vanilya
|
ARASINA
1 küçük paket çikolatalı puding ve
gerektiği kadar süt
ÜZERİ İÇİN
Çudra şekeri
Çikolata sosu
Kuru yemiş ve meyveler
|
||
Tavada şipşak pasta
hazırlamak için öncelikle yumurtalar ve toz şeker iyice köpürünceye kadar
çırpılır, üzerine diğer kek malzemeleri ilave edilerek karıştırılır ve kek
hamuru hazırlanır. 26 cm çapında yapışmaz tava tereyağı ile kaplanır ve un
serpiştirilir. Üzerine kek hamuru boşaltılır. Alüminyum folyo tava büyüklüğünde
3-4 kat katlanır. Ocağın büyük gözüne yerleştirilir. Yapışmaz tava ocağa
alınır. Tavanın kapağı kapatılır. Kapaktaki delik ısının dışarı çıkmaması için
uygun bir peçete ile tıkanır. Ocak en kısık ateşte açılır. 30 dakika boyunca
kapak hiç açılmadan pişmeye bırakılır. Süre dolunca kürdan ile kekin pişip
pişmediği kontrol edilir. Daha sonra ocaktan alınarak ilk sıcağının çıkması
beklenir. Kek pişerken bir taraftan da pastanın kreması hazır edilir. Hızlı
olması açısından bu tarifte hazır çikolatalı puding kullandım ama siz hazır
yerine kendi sevdiğiniz bir pasta kremasını da kullanabilirsiniz.
Kek hafif ılıdığında yağlı kağıt üzerine ters kapatılarak
tavadan ayrılır. Uzunca bir bıçakla ortadan ikiye dikkatlice kesilir. Alt taban
servis tabağına alınıp üzerine çikolatalı pudingten sürülür ve diğer yarısı
kapatılır. Pastanın üzeri de istenilen şekilde kaplanabilir. İsterseniz üzerine
pasta kreması sürebilirsiniz veya benim gibi sadece pudra şekeri serperek
üzerine çikolata sosu sıkabilirsiniz. Bu arada içine veya üzerine fındık, ceviz
gibi kuru yemişlerden serpilebilir, meyve parçaları ile
zenginleştirebilirsiniz. Tavada şipşak pastamız servise hazır, bu pratik ve
yumuşacık pastayı denemenizi kesinlikle tavsiye ederim, Tavada şipşak pasta tarifini
deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not; kekin yapışmaması
için kullandığınız tavanın ince teflon olmamasına dikkat ediniz, tavayı güzelce
yağlayınız ve ilk sıcağı çıkmadan hemen çevirmeyiniz. Kestikten sonra katları
parçalamadan kaldırmak için bir spatula kullanabilirsiniz.
Eğer keki hemen servis
etmeyecekseniz üzerine puding sürmeyin, çünkü puding pastada soğuyunca hoş bir
görüntü olmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder