7 Temmuz 2016 Perşembe

Fındıklı Havuç Tatlısı




MALZEMELER

1 kg. havuç,
1 su bardağı şeker,
3 kaşık buğday nişastası,
1 su bardağı iri kıyım fındık,
1 paket. vanilya,
1 su bardağı su.




Üzeri için;
Hindistan cevizi.


TARİFİN HAZIRLANIŞI


Havuçların kabukları kazınarak ikiye bölünüp, tencereye konulur. Üzerini geçecek kadar su ilave edilerek, haşlanmak üzere ocağa konulur. Havuçlar yumuşadıktan sonra ocaktan alınıp suyu süzülür. Biraz ılındıktan sonra rendenin ince tarafı ile rendelenir. Nişasta karıştırma kabının içerisine konulur ve su ilave edilerek karıştırılarak açılır. İçerisine rendelenmiş havuç ve vanilya edilerek karıştırılır. Tencereye alınıp orta ateşte karıştırılarak üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir.1 su bardağı fındık kırığı ilave edilip karıştırılır. Nemli bez ile silinmiş borcamın içerisine boşaltılarak üzeri nemli bir bez ile örtülür. Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buz dolabına kaldırılır. Hazırlanan havuç tatlısı, iyice soğuyup katılaştıktan sonra üzerine hindistan cevizi serpiştirilir ve dilimlenerek servis yapılır.
NOT: Fındık yerine, yeşil fıstık veya ceviz de kullanılabilir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder