MALZEMELER
|
|||
1
kg. havuç,
1 su
bardağı şeker,
3
kaşık buğday nişastası,
1 su
bardağı iri kıyım fındık,
1
paket. vanilya,
1 su
bardağı su.
|
Üzeri
için;
Hindistan
cevizi.
|
||
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Havuçların
kabukları kazınarak ikiye bölünüp, tencereye konulur. Üzerini geçecek
kadar su ilave edilerek, haşlanmak üzere ocağa konulur. Havuçlar
yumuşadıktan sonra ocaktan alınıp suyu süzülür. Biraz ılındıktan sonra rendenin
ince tarafı ile rendelenir. Nişasta karıştırma kabının içerisine konulur
ve su ilave edilerek karıştırılarak açılır. İçerisine rendelenmiş havuç ve
vanilya edilerek karıştırılır. Tencereye alınıp orta ateşte karıştırılarak
üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir.1 su bardağı fındık kırığı
ilave edilip karıştırılır. Nemli bez ile silinmiş borcamın içerisine
boşaltılarak üzeri nemli bir bez ile örtülür. Tatlı oda ısısında ılındıktan
sonra buz dolabına kaldırılır. Hazırlanan havuç tatlısı, iyice soğuyup katılaştıktan sonra üzerine
hindistan cevizi serpiştirilir ve dilimlenerek servis yapılır.
NOT:
Fındık yerine, yeşil fıstık veya ceviz de kullanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder