MALZEMELER
|
500 gram kuşbaşı Kuzu eti
1 adet soğan
1 demet Taze soğan
2 adet kızarmış
2 adet Patlican
2 adet kabak
250 .. Fasulye Taze gr
250gr bamya
4 adet dolmalık biber
3 adet domates
4 dis sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı Tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber
|
Güveçin içine
kesinlikle su koymayın. Sebzeler kendi saldıkları su ile pişmelidir. Pişme
sırasında güvecin kapağı Kapalı olmalı ve kısık ateşte pişmelidir. Aleminyum folya
koyup kapağını ustüne kapatın. Patlıcanları alacalı soyup Kalin halkalar
halinde bölün. Tuzlu Suda 20 dakika kisik kisik bekletip acısını çıkarın. Kabakları
da Patlican hazırsındır doğrayın ve yıkayıp süzün. Dolmalık biberleri dörde
bölün. Patatesleri doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve Küp şeklinde
doğrayın. Soğanları ince ince kıyın. Etleri güveçin içine koyun. Kısık ateşte
saldığı suyu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ve soğanları ilave Edip
Birlikte kavurun. Domatesi ve sarımsağı
ilave edin. Daha Gale sırasıyla patatesleri, patlıcanları, kabağı, fasulyeyi. bamya'yı
dolmalık biberi, Tuz, karabiber ekleyin pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder