13 Temmuz 2016 Çarşamba

Güveçte Yaz Türlüsü Tarifi

MALZEMELER
 
500 gram kuşbaşı Kuzu eti
1 adet soğan
1 demet Taze soğan
2 adet kızarmış
2 adet Patlican
2 adet kabak
250 .. Fasulye Taze gr
250gr bamya
4 adet dolmalık biber
3 adet domates
4 dis sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı Tuz
1 Tatlı kaşığı karabiber

TARİFİN HAZIRLANIŞI
Güveçin içine kesinlikle su koymayın. Sebzeler kendi saldıkları su ile pişmelidir. Pişme sırasında güvecin kapağı Kapalı olmalı ve kısık ateşte pişmelidir. Aleminyum folya koyup kapağını ustüne kapatın. Patlıcanları alacalı soyup Kalin halkalar halinde bölün. Tuzlu Suda 20 dakika  kisik kisik bekletip acısını çıkarın. Kabakları da Patlican hazırsındır doğrayın ve yıkayıp süzün. Dolmalık biberleri dörde bölün. Patatesleri doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve Küp şeklinde doğrayın. Soğanları ince ince kıyın. Etleri güveçin içine koyun. Kısık ateşte saldığı suyu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ve soğanları ilave Edip Birlikte kavurun.  Domatesi ve sarımsağı ilave edin. Daha Gale sırasıyla patatesleri, patlıcanları, kabağı, fasulyeyi. bamya'yı dolmalık biberi, Tuz, karabiber ekleyin pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder