MALZEMELER
|
2
dilim tahıllı ekmek
2
adet yumurta
2-3
adet küçük ananas dilimi
Yeterince
zeytinyağı
2-3
yemek kaşığı pirinç unu
Şurup
için:
1 ölçek
şeker
1
ölçek su
Bir
miktar tarçın
Bir
miktar taze zencefil
Çeyrek
limon suyu
Bir
miktar anason
Bir
miktar chili biber
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Şurup için 1
ölçek şeker ile 1 ölçek suyu kaynatıp içine baharatları katın. Birkaç dakika
daha kaynatın ve ocaktan alın. Ekmeklerin içine ananas dilimlerini yerleştirin.
Ardından tostu önce pirinç ununa bulayın sonra da çırpılmış yumurtaya batırıp
1-2 dakika bekletin. Tost, yumurtaları iyice çekince zeytinyağında arkalı önlü
kızartın. Kızardıktan hemen sonra şurubun içine yatırın.Tost şurubu çektiği
zaman servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder