8 Temmuz 2016 Cuma

Pamuk Pasta Tarifi


















MALZEMELER
2 yumurta
1 orta boy çay bardağı yoğurt
1 orta boy çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma Tozu
1 paket vanilin
2-3 su barağı un ( 220 ml, kıvamın bakarak un ekleyiniz)
Dışı için:
İrmik
Şerbet :
2 su bardağı su (150 ml)
1, 5 su bardağı şeker (150ml)
3-5 damla limon suyu

Büyük Borcam kullananlar şerbeti fazla yapmalı; 3 su bardağı su, 2,5 su bardağı toz şeker


hazırlama süresi: 15 dakika
pişirme süresi: 20 dakika

TARİFİN HAZIRLANIŞI

Kek için öncelikle yumurtalar iyice çırpılır. Sonrasında şekerimiz de eklenir. İyice çırpılır. Bunların iyi çırpılması önemli. Sırayla yağ ve suyumuzda eklenir, çırpılır. Son olarak yavaş yavaş nişasta, un, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendemiz de eklenerek iyice karıştırılır. Yağlanmış düz bir fırın tepsisine dökülür. 180 derece fırında 20 dakikaya yakin pişirilir. Ve soğumaya bırakılır. O sırada kremamız hazırlanır. Vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemelerimiz bir tencereye alınır ve kaynayasıya kadar karıştırılır. Kaynayınca vanilya da eklenir. Kremamız soğumaya bırakılır. Soğuyunca toz krem şantimizde ilave edilir. Kekimiz soğuyunca üzerine soğuk sütümüz her yere eşit olacak şekilde dökülür. Sonrasında kremamız kekimizin üstüne iyice yayılır. Üzeri için hindistan cevizi ile süsleme yapabilirsiniz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder