MALZEMELER
|
2
yumurta
1
orta boy çay bardağı yoğurt
1 orta
boy çay bardağı sıvı yağ
1
paket kabartma Tozu
1
paket vanilin
2-3
su barağı un ( 220 ml, kıvamın bakarak un ekleyiniz)
Dışı
için:
İrmik
Şerbet
:
2 su
bardağı su (150 ml)
1, 5
su bardağı şeker (150ml)
3-5
damla limon suyu
Büyük
Borcam kullananlar şerbeti fazla yapmalı; 3 su bardağı su, 2,5
su bardağı toz şeker
hazırlama
süresi: 15 dakika
pişirme
süresi: 20 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Kek için öncelikle yumurtalar iyice çırpılır.
Sonrasında şekerimiz de eklenir. İyice çırpılır. Bunların iyi çırpılması
önemli. Sırayla yağ ve suyumuzda eklenir, çırpılır. Son olarak yavaş yavaş
nişasta, un, vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendemiz de eklenerek iyice
karıştırılır. Yağlanmış düz bir fırın tepsisine dökülür. 180 derece fırında 20
dakikaya yakin pişirilir. Ve soğumaya bırakılır. O sırada kremamız hazırlanır.
Vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemelerimiz bir tencereye alınır ve
kaynayasıya kadar karıştırılır. Kaynayınca vanilya da eklenir. Kremamız
soğumaya bırakılır. Soğuyunca toz krem şantimizde ilave edilir. Kekimiz
soğuyunca üzerine soğuk sütümüz her yere eşit olacak şekilde dökülür.
Sonrasında kremamız kekimizin üstüne iyice yayılır. Üzeri için hindistan cevizi
ile süsleme yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder