MALZEMELER
|
|||
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sut
1 çay bardağı yoğurt
Yarim paket kabartma tozu
Yarim limonun suyu
1 cimdik tuz
1 su bardağı ceviz
Yarim paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Açmak için nişasta un karışımı
|
ŞERBET İÇİN
3 bardak su
3 bardak şeker
2-3 damla limon
TATLI ÜSTÜNE
DÖKMEK İÇİN
1. 5
su bardağı sıvı yağ
Hazırlama süresi:
1 saat
Pişirme süresi:
25 dakika
|
||
Şerbeti şekeri eridikten sonra beş dakika kaynatıp
soğutalım. Hamur yoğurma kabına yumurta ,sıvı yağ ,süt ve yoğurdu koyup
karıştıralım. İçine tuz kabartma tozu ve limon suyu ekleyip un ilavesiyle kulak
memesi yumuşaklığında yoğuralım. Cevizden biraz daha küçük bezelere bölelim.
Hepsini nişasta yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. 2 taneyi üstüste
koyup oklavayla mümkün olduğu kadar ince açalım. Yufkanın tam ortasından tutup
çarkıfelek gibi saat yönünde döndürelim. Ortasına 1 kaşık dövülmüş ceviz koyup
kenarlarını üstüne kapatalım. Tepsiye ters çevirip yan yana dizelim. Bütün
güller hazır olunca her bir gülün üstüne 1 çorba kaşığı sıvı yağ dökelim.
Isıtılmış 180°de pişirelim. Pişen tatlının fırından çıkınca ilk sıcaklığı
gidince üstüne soğuk şerbeti dökelim. Şerbetini çekince servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder