5 Temmuz 2016 Salı

GÜL BAKLAVA TARİFİ



MALZEMELER


2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı sut
1 çay bardağı yoğurt
Yarim paket kabartma tozu
Yarim limonun suyu
1 cimdik tuz
1 su bardağı ceviz
Yarim paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Açmak için nişasta un karışımı


ŞERBET İÇİN
3 bardak su
3 bardak şeker
2-3 damla limon

TATLI ÜSTÜNE DÖKMEK İÇİN 
1.      5 su bardağı sıvı yağ
Hazırlama süresi: 1 saat
Pişirme süresi: 25 dakika




TARİFİN YAPILIŞI



Şerbeti şekeri eridikten sonra beş dakika kaynatıp soğutalım. Hamur yoğurma kabına yumurta ,sıvı yağ ,süt ve yoğurdu koyup karıştıralım. İçine tuz kabartma tozu ve limon suyu ekleyip un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Cevizden biraz daha küçük bezelere bölelim. Hepsini nişasta yardımıyla tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. 2 taneyi üstüste koyup oklavayla mümkün olduğu kadar ince açalım. Yufkanın tam ortasından tutup çarkıfelek gibi saat yönünde döndürelim. Ortasına 1 kaşık dövülmüş ceviz koyup kenarlarını üstüne kapatalım. Tepsiye ters çevirip yan yana dizelim. Bütün güller hazır olunca her bir gülün üstüne 1 çorba kaşığı sıvı yağ dökelim. Isıtılmış 180°de pişirelim. Pişen tatlının fırından çıkınca ilk sıcaklığı gidince üstüne soğuk şerbeti dökelim. Şerbetini çekince servis yapalım




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder