MALZEMELER
|
3
kilo un
1
paket irmik (500 gr)
5
yumurta
3
paket kabartma tozu
3
bardak süt
Yarım
kilo kabuklu kahverengi susam
1
çay bardağı çörek otu
1 su
bardağı beyaz susam
1
çay bardağı kendir tohumu
1
paket margarin
1. 5
litre sıvı yağ
2. 5
su bardağı şeker
1
çay kaşığı tuz
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
İlk önce yoğurma kabına unu koyuyoruz. Ortasını havuz
yapıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Sütü ekliyoruz. Margarini ekliyoruz. Bütün
susamları ekliyoruz. Kendir tohumunu ekliyoruz. Şekeri ve tuzu ekliyoruz. Henüz
yoğurmaya başlamıyoruz .İrmiği ekliyoruz .Bu şekilde bütün malzemeleri
ekliyoruz ve en son yoğurmaya başlıyoruz .Yoğururken de toparlansın diye sıvı
yağ ekliyoruz 1 1. 5 litre yağ gidiyor .Sonra ele yapışmayan ama yumuşak
olmayan bir hamur elde ediyoruz .Sonra hamuru ceviz büyüklüğünde küçük bezelere
ayırıyoruz .Sonra elimizle hamuru yuvarlayıp çubuk yapıyoruz .Sonra onu iki
ucundan birleştirip halka yapıyoruz .Bunun özelliği halka şekilde olmasıdır. Bütün
hamuru yuvarladıktan sonra tepsiye diziyoruz. Normalde bizim burada odun
fırınında pişer ama ben evde pişirdim. Şimdiden yapacaklara kolay gelsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder