7 Temmuz 2016 Perşembe

ANTEP ÜSULÜ RAMAZAN KAHKESİ






MALZEMELER
3 kilo un
1 paket irmik (500 gr)
5 yumurta
3 paket kabartma tozu
3 bardak süt
Yarım kilo kabuklu kahverengi susam
1 çay bardağı çörek otu
1 su bardağı beyaz susam
1 çay bardağı kendir tohumu
1 paket margarin
1. 5 litre sıvı yağ
2. 5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz


TARİFİN HAZIRLANIŞI

İlk önce yoğurma kabına unu koyuyoruz. Ortasını havuz yapıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Sütü ekliyoruz. Margarini ekliyoruz. Bütün susamları ekliyoruz. Kendir tohumunu ekliyoruz. Şekeri ve tuzu ekliyoruz. Henüz yoğurmaya başlamıyoruz .İrmiği ekliyoruz .Bu şekilde bütün malzemeleri ekliyoruz ve en son yoğurmaya başlıyoruz .Yoğururken de toparlansın diye sıvı yağ ekliyoruz 1 1. 5 litre yağ gidiyor .Sonra ele yapışmayan ama yumuşak olmayan bir hamur elde ediyoruz .Sonra hamuru ceviz büyüklüğünde küçük bezelere ayırıyoruz .Sonra elimizle hamuru yuvarlayıp çubuk yapıyoruz .Sonra onu iki ucundan birleştirip halka yapıyoruz .Bunun özelliği halka şekilde olmasıdır. Bütün hamuru yuvarladıktan sonra tepsiye diziyoruz. Normalde bizim burada odun fırınında pişer ama ben evde pişirdim. Şimdiden yapacaklara kolay gelsin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder