7 Temmuz 2016 Perşembe

Gelincik Şerbeti Tarifi



MALZEMELER


500 gram gelincik çiçeği yaprağı
1 kilo toz şekeri
25 gram limon tuzu
1 limon
1/4 litre su



 ŞERBETİN HAZIRLANIŞI


Gelincik şerbeti yapmak için öncelikle, gelincik şerbeti özütü hazırlanır. Gelincikler toplanır ve toplanan gelincik yaprakları dalından ayrılır. Yaprakların dibindeki siyah kısımlar kopartılıp, güzelce yıkanır ve süzgeç yardımı ile suyu süzülür. En az 1 litre hacmindeki cam bir kavanoza, 2 su bardağı toz şeker koyulur. Üzerine gelincik yaprakları, limon tuzu ve sıcak su ilave edilip, şeker eriyene kadar karıştırılır. Kavanozun kapağı kapatılır ve hazırlanan gelincik şerbeti özütü bu şekilde 24 saat dinlendirilir.
Gelincik şerbeti özütü bir kap içerisine süzülür. Üzerine 1 adet limonun suyu ve 6 su bardağı soğuk su ilave edilip, güzelce karıştırılır. Hazırlanan gelincik şerbeti arzuya göre buz küpleri ve nane yaprakları eşliğinde servis edilir.

Not; Gelincik şerbeti özütünü buzlukta dondurabilirsiniz. Arzu ettiğiniz zaman çözdürüp, limon suyu ve soğuk su ilave ederek hazırlayabilirsiniz. Bu ölçüler ile 2 buçuk litre gelincik şerbeti elde ediliyor. Gelincik şerbeti yapımının en oyalayıcı kısmı, yapraklardaki siyah  bölümlerin koparılması kısmıdır Başlangıçta makasla kopardım ama, elle koparması daha kolay oluyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder