MALZEMELER
|
||
500
gram gelincik çiçeği yaprağı
1
kilo toz şekeri
25
gram limon tuzu
1
limon
1/4
litre su
|
||
Gelincik şerbeti yapmak için
öncelikle, gelincik şerbeti özütü hazırlanır. Gelincikler toplanır ve toplanan
gelincik yaprakları dalından ayrılır. Yaprakların dibindeki siyah kısımlar
kopartılıp, güzelce yıkanır ve süzgeç yardımı ile suyu süzülür. En az 1 litre
hacmindeki cam bir kavanoza, 2 su bardağı toz şeker koyulur. Üzerine gelincik
yaprakları, limon tuzu ve sıcak su ilave edilip, şeker eriyene kadar
karıştırılır. Kavanozun kapağı kapatılır ve hazırlanan gelincik şerbeti özütü
bu şekilde 24 saat dinlendirilir.
Gelincik şerbeti özütü bir kap içerisine süzülür. Üzerine 1 adet limonun
suyu ve 6 su bardağı soğuk su ilave edilip, güzelce karıştırılır. Hazırlanan gelincik
şerbeti arzuya göre buz küpleri ve nane yaprakları eşliğinde servis
edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder