5 Temmuz 2016 Salı

Fırında Patlıcan Patates Dizme Tarifi



MALZEMELER


5 adet patlıcan,
5 adet patates,
4 adet domates,
4 yemek kaşığı sıvı yağı,
3 diş sarımsak,
1 tatlı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşı kırmızı biber.


Üzeri İçin


1 çay bardağı kaşar rendesi.


TARİFİN HAZIRLANIŞI


Patateslerin kabuklarını soyup daire şeklinde resimdeki gibi doğrayalım. Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak şekilde dilimleyelim. Patlıcanları ve patatesleri 15 dakika tuzlu su da bekletelim. Domateslerin kabukları soyup daire şeklinde dilimleyelim. Dilimlediğimiz sebzelerin eşit büyüklükte ve kalınlıkta dilimlemeye çalışalım. Doğradığımız sebzelerin üzerine tuzu, zeytin yağını ve baharatları ilave edip domatesleri ezmeden harmanlayalım. Domateslerin ezilmemesi için ayrı bir kapta da harmanlayabilirsiniz. Yağladığımız borcama sıra ile 1 patates 1 patlıcan ve 1 adet domates olacak şekilde resimdeki gibi yerleştirelim. Sonra 2-3 parçaya böldüğümüz sarımsakları aralıklı olarak sebzelerin aralarına yerleştirelim. Borcamın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım. Önceden ısıtılmış 200° fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Sebzeler yumuşayınca yağlı kağıdı alıp sebzelerin üzerlerini hafif kızartalım. Hafif kızaran sebzelerin üzerine eşit şekilde kaşar peyniri rendesi serpelim. Fırında Patlıcan Patates Dizmemizi sıcak olarak servis yapalım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder