MALZEMELER
|
|||
5 adet patlıcan,
5 adet patates,
4 adet domates,
4 yemek kaşığı sıvı yağı,
3 diş sarımsak,
1 tatlı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşı kırmızı biber.
|
Üzeri
İçin
1 çay
bardağı kaşar rendesi.
|
||
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup daire
şeklinde resimdeki gibi doğrayalım. Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak şekilde
dilimleyelim. Patlıcanları ve patatesleri 15 dakika tuzlu su da bekletelim. Domateslerin
kabukları soyup daire şeklinde dilimleyelim. Dilimlediğimiz sebzelerin eşit
büyüklükte ve kalınlıkta dilimlemeye çalışalım. Doğradığımız sebzelerin üzerine
tuzu, zeytin yağını ve baharatları ilave edip domatesleri ezmeden
harmanlayalım. Domateslerin ezilmemesi için ayrı bir kapta da
harmanlayabilirsiniz. Yağladığımız borcama sıra ile 1 patates 1 patlıcan ve 1
adet domates olacak şekilde resimdeki gibi yerleştirelim. Sonra 2-3 parçaya
böldüğümüz sarımsakları aralıklı olarak sebzelerin aralarına yerleştirelim. Borcamın
üzerini yağlı kağıt ile kapatalım. Önceden ısıtılmış 200° fırında sebzeler
yumuşayana kadar pişirelim. Sebzeler yumuşayınca yağlı kağıdı alıp sebzelerin
üzerlerini hafif kızartalım. Hafif kızaran sebzelerin üzerine eşit şekilde
kaşar peyniri rendesi serpelim. Fırında Patlıcan Patates Dizmemizi sıcak olarak
servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder