MALZEMELER
· 3 adet yumurta,
· 1,5 su bardağı süt,
· 1 su bardağı sıvı
yağı,
· 1,5 su bardağı
şeker,
· 1 paket kabartma
tozu (10 gr),
· 1 paket vanilya (5
gr),
· 3 yemek kaşığı
kakao,
· 3 su bardağı un
|
Sosu İçin:
· 3 su bardağı süt,
· 3 yemek kaşığı
şeker,
· 2 tatlı kaşığı
nişasta,
· 2 yemek kaşığı
kakao.
|
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup
köpürene kadar çırpalım. Üzerine sütü, sıvı yağı, vanilyayı, kakaoyu ve
kabartma tozunu ilave edip karıştıralım. Üzerine azar azar unu ilave edip
karıştıralım. Kek hamurunu yağlayıp unladığımız yapışmaz bir tavaya dökelim. Tavayı
bir kaç kez yere vuralım ki kek dengeli kabarsın. Alüminyum folyoyu ocakta
kullanacağınız gözü kapatacak büyüklükte 4 kez katlayıp ocağın üzerine
yerleştirelim. Sonra tavaya ocağa yerleştirdiğimiz folyonun üzerine koyalım. Ocakta
orta boy gözü kullanın ve en kısık ateşe getirin. Kullanacağınız kapakta delik
varsa bir peçete yardımıyla resimdeki gibi kapatın. Pofuduk Tava Kekimizi
yaklaşık 40 dakika pişirelim. Pişen keki 5-10 dakika dinlendirdikten sonra
servis tabağına ters çevirelim.Sosu için; tencereye şekeri, nişastayı, kakaoyu
ve karıştırarak ütü ilave edelim.Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar
pişirelim ve ılımaya bırakalım.Sos ılıdıktan sonra eşit şekilde kekin üzerine
dökelim.
Not: Elektrikli ocaklarda yapmayınız.
Folyo ocağa yapışabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder