MALZEMELER
3 yumurta 200 gr toz şeker 65 gr irmik 245 gr un 1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı kakao |
Şerbet için
3 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu |
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp
orta ateşte kaynamaya bırakın. Birkaç dakika kaynadıktan sonra limon suyunu
ekleyin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Tereyağı, yoğurt, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırma kabına alarak mikserle
6-7 dakika çırpın. İrmik, un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip spatula ile
karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın kabına aktarın ve fırında 35-40 dakika
pişirin. Fırından alıp 1 dakika beklettikten sonra soğuk şerbeti üzerine
gezdirin. 1 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder