MALZEMELER
|
|||
1 Tavuk göğsü
1 adet iri soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı biber salçası
50 gr tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket krema (200 ml)
100 gr kaşar peynir
2-3 diş sarımsak
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
karabiber
tuz
kekik
4-5 adet iri patates
|
Hazırlama
süresi : 30 dakika
Pişirme
süresi: 40 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Etleri küçük doğrayalım ve geniş bir tavada sıvı yağda
soteleyelim. Suyunu bırakıp çektikten sonra ufak doğranmış soğan ve sarımsağı
ekleyelim ve arada karıştırarak bir kaç dakika kavuralım. Salçaları bir kasenin
içine alalım tuzu ve baharatları ekleyelim, çok az miktar su ile karıştıralım
ve etin üzerine dökelim. Bir kaç dakika daha kavuralım. Altını kapatalım ve
doğranmış yeşilliğimizi de ekleyelim ve harcımız hazır. Borcam ya da derin bir
tepsiyi yağlayalım. Patatesleri cips rendesinden geçirelim ve tepsiye bir kat
dizelim (dilimler biraz üst üste gelmeli) ve üzerinden 2 kaşık eritilmiş
tereyağı gezdirelim. Biraz tuz ve tekrar dilimleri dizelim ama bu defa
üzerinden krema gezdirelim. Ve böylece 4 kat olacak. Eti üzerine dökelim ve
eşit şekilde yaydıralım. Üzerine kaşar peynirin yarısını dökelim ve tekrar
krema ile tereyağı sıralayarak 4 kat patates dilimlerini dizelim tuzlamayı
unutmadan. 200 derece fırında pişirelim. Çatal ile patatesin pişip pişmediğini
kontrol edelim (tepsinin ortasından kontrol edelim çünkü kenarlar pişmiş ortası
çiğ kalabilir), pişmişse üzerine kalan kaşarı da dökelim ve kızarana kadar
fırında bekletelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder