MALZEMELER
|
||
3
adet portakal,
2 su
bardağı toz şeker,
1
yemek kaşığı limon tuzu,
5
litre su.
|
||
İlk
olarak, portakallar, bütün olarak buzdolabı poşetine konulur. Portakallar
buzdolabının dondurucu kısmında dondurulur (1 gece önceden de bırakılabilir). Dondurucudan
çıkartılan portakallar iyice yıkanır ve hafif çözülmeleri için 10 dakika, oda
ısısında bekletilir. Portakallar 4 parçaya bölünür ve toz şeker ile birlikte
robotta iyice çekilip, geniş bir kaba boşaltılır. Üzerine 5 litre su ve limon
tuzu ilave edilip, ara ara karıştırır ve şeker ve limon tuzunun tamamen erimesi
sağlanır. 1 saat kadar bu şekilde bekletildikten sonra ince delikli bir süzgeç
ile süzülür. Hazırlanan portakal
suyu sürahi veya kavanozlara doldurulup buzdolabında muhafaza
edilir. Nefis portakal suyunu, ailece güvenle tüketebilirsiniz ve tatlı
seviyorsanız şeker oranını biraz arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder