7 Temmuz 2016 Perşembe

KOLAY VE LEZZETLİ PORTAKAL SUYU TARİFİ














MALZEMELER


3 adet portakal,
2 su bardağı toz şeker,
1 yemek kaşığı limon tuzu,
5 litre su.


 HAZIRLANIŞI


İlk olarak, portakallar, bütün olarak buzdolabı poşetine konulur. Portakallar buzdolabının dondurucu kısmında dondurulur (1 gece önceden de bırakılabilir). Dondurucudan çıkartılan portakallar iyice yıkanır ve hafif çözülmeleri için 10 dakika, oda ısısında bekletilir. Portakallar 4 parçaya bölünür ve toz şeker ile birlikte robotta iyice çekilip, geniş bir kaba boşaltılır. Üzerine 5 litre su ve limon tuzu ilave edilip, ara ara karıştırır ve şeker ve limon tuzunun tamamen erimesi sağlanır. 1 saat kadar bu şekilde bekletildikten sonra ince delikli bir süzgeç ile süzülür. Hazırlanan portakal suyu sürahi veya kavanozlara doldurulup buzdolabında muhafaza edilir. Nefis portakal suyunu, ailece güvenle tüketebilirsiniz ve tatlı seviyorsanız şeker oranını biraz arttırabilirsiniz.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder