MALZEMELER
|
|||
2 adet tavuk göğüsü
Yarım kilo ıspanak
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 paket krema
1 yemek kaşığı un
Kaşar peyniri
Maydanoz
Kırmızı toz biber
Pul biber
Karabiber
Tuz
|
Hazırlama
süresi : 10 dakika
Pişirme
süresi :20 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
tavuk göğüslerini en alta inecek kadar yukarıdan aşağı ve yanlardan
kesin. Daha sonra içini fırça ile yağlayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.
Fırında yaklaşık 5 dk kadar pişirin. Pişirirken kenarına bir kase koyun çok
sert olmadığı için çok açılmasın. Daha sonra fırından çıkarın uzun şeritler
halinde kestiğiniz kaşarları aralara yerleştirin. Üzerine kırmızı toz biber
serpin ve tekrar fırınlayın. Yaklaşık 15 -20 dk kadar 180 derecede pişirin.
Çıkarmaya 2 3 dk kala üzerine maydanoz serpiştirin. Ispanak yatağı için soğan,
kırmızı biber ve ıspanağı az yağda kavurun. Ispanaklar kendini salınca krema ve
bir kaşık unu ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırın. Servis tabağına ıspanak
yatağını hazırlayıp üzerine pişen tavuğu koyun ve servis edilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder