5 Temmuz 2016 Salı

Kafes Tavuk (Kremalı Ispanak Yatağında )



MALZEMELER


2 adet tavuk göğüsü
Yarım kilo ıspanak
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 paket krema
1 yemek kaşığı un
Kaşar peyniri
Maydanoz
Kırmızı toz biber
Pul biber
Karabiber
Tuz




Hazırlama süresi : 10 dakika
Pişirme süresi :20 dakika





TARİFİN HAZIRLANIŞI

tavuk göğüslerini en alta inecek kadar yukarıdan aşağı ve yanlardan kesin. Daha sonra içini fırça ile yağlayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Fırında yaklaşık 5 dk kadar pişirin. Pişirirken kenarına bir kase koyun çok sert olmadığı için çok açılmasın. Daha sonra fırından çıkarın uzun şeritler halinde kestiğiniz kaşarları aralara yerleştirin. Üzerine kırmızı toz biber serpin ve tekrar fırınlayın. Yaklaşık 15 -20 dk kadar 180 derecede pişirin. Çıkarmaya 2 3 dk kala üzerine maydanoz serpiştirin. Ispanak yatağı için soğan, kırmızı biber ve ıspanağı az yağda kavurun. Ispanaklar kendini salınca krema ve bir kaşık unu ekleyip kıvam alıncaya kadar karıştırın. Servis tabağına ıspanak yatağını hazırlayıp üzerine pişen tavuğu koyun ve servis edilir





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder