9 Temmuz 2016 Cumartesi

Pofidik Kesme Köfte




MALZEMELER

300 gr. Köftelik dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet küçük boy soğan(rende)
2 diş sarımsak(ezilmiş ya da rende)
Tercihe göre kıyılmış maydanoz(ben kullanmadım)
Yarım çay bardağı su ve süt karışımı
Yeterli ölçüde galeta unu
Tuz-kekik-karabiber-kimyon
Yarım çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
Sıvıyağ

hazırlama süresi: 15  dakika
      pişirme süresi:  20  dakika 

TARİFİN HAZIRLANIŞI

Galeta unu hariç tüm malzemeler ile köfte harcı hazırlanır. En son kıvam için yeteri kadar galeta unu ilave edilerek iyice yoğurulur. Beş on dk dolapta dinlendirilir. Köfte harcı streç film arasına alınarak bastırılır. Düzleştirilip eşit ölçülerde kesikler atılır. üzerindeki streç alınıp kesikatılan yerlerden bıçakla tekrar geçilir ve tek tek alınarak şekli düzeltilip kızgın yağda önlü arkalı kızartılır





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder