MALZEMELER
|
Kek
Hamuru İçin:
1
çay bardağı sıvı yağı,
2
çay bardağı şeker,
1
çay bardağı yoğurt,
2 paket
vanilya (5 gr),
1
paket kabartma tozu (10 gr),
3
çay bardağı un,
2
adet yumurta.
Sosu
İçin:
1
paket beyaz çikolata sosu (bim de var),
2,5
su bardağı süt.
Üzeri
İçin:
1
paket çikolata (80 gr).
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Kek hamuru için; bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup iyice çırpalım. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilyaları ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım. Son olarak unu ilave edip karıştıralım. Kek hamurunu yağladığımız büyük boy dikdörtgen borcama döküp eşit yayalım. Önceden ısıtılmış 170° fırında 25-30 dakika pişirelim. Sosu için; tencereye beyaz çikolata sosunu ve sütü koyalım. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım. Çikolatayı bir kaba rendeleyelim. Pişen keki resimdeki gibi dilimleyelim. Dilimlediğimiz kekleri önce beyaz çikolata sosuna sonra da rendelenmiş çikolataya batırıp servis tabağına alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder