9 Temmuz 2016 Cumartesi

Köfteli Patlıcan Sefası
















MALZEMELER

7 adet orta boy patlıcan
Köfte için gerekli malzeme
500 gr köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
1 diş sarım sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu yada iki dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Sosu için gerekenler
1 adet domates
2 adet yeşil biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak

hazırlama süresi: 15  dakika
      pişirme süresi:  20  dakika


TARİFİN HAZIRLANIŞI

ilk önce yapmamız gereken patlıcanları alacalı soyup, bir fırça yardımı ile üzerlerini sıvı yağ ile yağlamak ve 200 derece fırında biraz kızarıp yumuşayıncaya kadar pişirmek. Simdi gelelim köfteleri hazırlamaya, kıymamızı alalım, soğanı rendeleyelim, suyunu sıkıp kıymamıza ilave edelim, sarımsağıda rendeleyelim içine, maydanozumuzu küçük küçük doğrayalım onuda ilave edelim kıymamıza eğer galeta unu kullanıyorsanız, yarım çay bardağı kadar su koyun, eğer bayat ekmekle yapacaksanız da ekmekleri suda ıslayın sıkıp kıymanın içine ilave edin, yumurtayıda kırın ve kıymalı harcı bir güzel yoğurun, cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayıp tepsiye dizin, harcınız bitince bir tavaya biraz yağ koyup köfteleri kızartın. Patlıcanların ortasını karnıyarık yapacak gibi açın, köfteleri içine yerleştirin ben büyüklüklerine göre altı yedi tane koydum içlerine ve kenara alın, şimdi sıra sosumuzu hazırlamaya geldi, domatesi rendeleyin, iki yemek kaşığı sıvı yağda yarım kaşık salçayı biraz kavurun, domatesi ilave edin sarımsağı doğrayıp ilave edin, geri kalanlarıda ilave edip 2 dakika kaynatın ve patlıcanlı köftelerin biraz üzerine geri kalanıda tepsiye döküp 180 derecede 20 dakika kadar pişirin isterseniz üzerine kaşar serpip 2 dakika daha tutabilirsiniz






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder