MALZEMELER
|
|||
250 gr margarin
3 su bardağı un,
2 su bardağı pudra şekeri,
1 paket vanilya (5 gr).
Not: isterseniz yarısını tereyağı yarısını
margarin olarak da kullanabilirsiniz
|
Üzeri
İçin:
1 paket bitter çikolata (80 gr),
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
Antep fıstığı.
|
||
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Unu tencereye koyalım. Ocağın
en küçük gözünde kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 20 dakika unun
rengini değiştirmeden kavuralım. Kavurduğumuz unu ılımaya bırakalım. ılıyan
unun içine pudra şekerini ve vanilyayı ilave edip iyice karıştıralım. Margarini
tavada yakmadan kısık ateşte eritelim. Sıcak margarini unun üzerine döküp
homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Silikon muffin kalıplarına 2 şer
yemek kaşığı helvadan koyup elimizle iyice bastıralım. Sonra buzdolabına
kaldırıp 30 dakika bekletelim. Çikolatayı benmari usulü eritelim. İçine sıvı
yağı ilave edip karıştıralım. Silikon kalıpları servis tabağına ters çevirelim.
Helvaların orta kısmına çikolatadan döküp kenarlarından akıtalım. Çikolatalı
Kandil Helvallarımızın üzerini antepfıstığı ile süsleyip üzerllerindeki çikolata
donunca servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder