5 Temmuz 2016 Salı

Çikolatalı Kandil Helvası Tarifi




MALZEMELER


250 gr margarin
3 su bardağı un,
2 su bardağı pudra şekeri,
1 paket vanilya (5 gr).

         Not:  isterseniz yarısını tereyağı yarısını margarin olarak da kullanabilirsiniz

Üzeri İçin:

1 paket bitter çikolata (80 gr),
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
Antep fıstığı.





TARİFİN HAZIRLANIŞI


Unu tencereye koyalım. Ocağın en küçük gözünde kısık ateşte unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 20 dakika unun rengini değiştirmeden kavuralım. Kavurduğumuz unu ılımaya bırakalım. ılıyan unun içine pudra şekerini ve vanilyayı ilave edip iyice karıştıralım. Margarini tavada yakmadan kısık ateşte eritelim. Sıcak margarini unun üzerine döküp homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım. Silikon muffin kalıplarına 2 şer yemek kaşığı helvadan koyup elimizle iyice bastıralım. Sonra buzdolabına kaldırıp 30 dakika bekletelim. Çikolatayı benmari usulü eritelim. İçine sıvı yağı ilave edip karıştıralım. Silikon kalıpları servis tabağına ters çevirelim. Helvaların orta kısmına çikolatadan döküp kenarlarından akıtalım. Çikolatalı Kandil Helvallarımızın üzerini antepfıstığı ile süsleyip üzerllerindeki çikolata donunca servis yapın.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder