MALZEMELER
|
8
adet lahana yaprağı (haşlanmış)
8
adet pazı yaprağı (haşlanmış)
50
gr pirinç
100
gr kuzu döş kıyma
1
adet havuç, pırasa
1
adet dolmalık bibe
1
adet domates
1
adet kuru soğa
1
tatlı kaşığı nane
1
çorba kaşığı tuz
1
adet defne yaprağı
5
adet tane karabiber
yarım
çorba kaşığı salça
yarım
çorba kaşığı un
3
bardak su, 1 diş sarımsak
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
İçin hazırlanışı:
Soğanı çok ince ince
doğrayın ve derin bir kaba alın. Soğanları tuzla birlikte karıştırdıktan sonra
kıymayı, pirinci, baharatları, tuzu, salçayı ve bir miktar suyu ilave edip
karıştırın
Sosun hazırlanışı:
Başka bir kapta,
sırasıyla soğan, tane karabiber, defne yaprağı, havuç, dolmalık biberleri
soteleyin, salçayı ekleyerek bir miktar un ilave ettikten sonra suyunu koyun.
Tuzu ve baharatlarını ilave ederek iyice kaynatın.Önceden haşlamış olduğunuz
lahana ve pazı yapraklarını sararak tencereye dizin. Hazırladığınız sosu
dolmalarımızın üzerini örtecek şekilde süzdürüp dolmaların üzerine dökülür.
35-40 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder