13 Temmuz 2016 Çarşamba

Pazı Ve Lahana Sarması Tarifi


MALZEMELER
        8 adet lahana yaprağı (haşlanmış)
        8 adet pazı yaprağı (haşlanmış)
        50 gr pirinç
      100 gr kuzu döş kıyma
        1 adet havuç, pırasa
       1 adet dolmalık bibe
           1 adet domates
        1 adet kuru soğa
           1 tatlı kaşığı nane

        1 çorba kaşığı tuz

         1 adet defne yaprağı

      5 adet tane karabiber

        yarım çorba kaşığı salça

      yarım çorba kaşığı un

    3 bardak su, 1 diş sarımsak


TARİFİN HAZIRLANIŞI


İçin hazırlanışı:
Soğanı çok ince ince doğrayın ve derin bir kaba alın. Soğanları tuzla birlikte karıştırdıktan sonra kıymayı, pirinci, baharatları, tuzu, salçayı ve bir miktar suyu ilave edip karıştırın
Sosun hazırlanışı:

Başka bir kapta, sırasıyla soğan, tane karabiber, defne yaprağı, havuç, dolmalık biberleri soteleyin, salçayı ekleyerek bir miktar un ilave ettikten sonra suyunu koyun. Tuzu ve baharatlarını ilave ederek iyice kaynatın.Önceden haşlamış olduğunuz lahana ve pazı yapraklarını sararak tencereye dizin. Hazırladığınız sosu dolmalarımızın üzerini örtecek şekilde süzdürüp dolmaların üzerine dökülür. 35-40 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder