MALZEMELER
|
1
adet yumurta,
1
çay bardağı sıvı yağ,
1
çay bardağı yoğurt,
1
paket kabartma tozu (10 gram),
1
paket vanilya (5 gram),
2 su
bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü. 200 ml.).
Şerbeti
için;
3 su
bardağı toz şeker,
3
bardağı su,
4-5
damla limon suyu.
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Baba tatlısı hamurunu
hazırlamak için, yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve vanilya, derin bir kap içerisinde
güzelce karıştırılır. Üzerine kabartma tozu ve un ilave edilerek güzelce
yoğrulur (2 silme su bardağı un yeterli geliyor). Ele yapışmayan, yumuşak
kıvamlı bir hamur elde edilir. Elde edilen tatlı hamurundan, küçük ceviz büyüklüğünde
parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanır ve minik kağıt kalıplara
yerleştirilir. Kalıplar fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 180°
fırında, üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Tatlılar pişerken şerbeti hazırlanır. Şerbeti için gerekli olan toz şeker, su
ve limon suyu, derin bir kap içerisine alınır ve karıştırarak şekerin tamamen
erimesi sağlanır.
Kızaran tatlılar fırından
alınır ve hemen şerbet içerisine atılır. Tatlılar şerbetini çekmesi için 1-2
dakika bekletilir ve şerbet içerisinden çıkartılıp, tepsiye dizilir. Kalan şerbet tatlıların üzerine gezdirilir ve hazırlanan baba tatlısı şerbetini tamamen
çekip, soğuması için oda ısısında dinlendirilir. Soğuyan tatlı servis tabağına
alınır ve üzeri arzuya göre süslenerek servis edilir (çekilmiş ceviz veya
fındık içi, hindistan cevizi, antep fıstığı ).
Not; Tatlının şerbeti kaynatılmayacak, içme suyu içerisine toz şeker ve
limon suyu koyulup, şeker tamamen eriyene kadar karıştırılacak.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder