5 Temmuz 2016 Salı

Ev Yapımı Nutella Tarifi




MALZEMELER


2 yemek kaşığı toz şeker,
2 silme yemek kaşığı un,
75 gram tereyağı (2 tepeleme yemek kaşığı)
4 silme tatlı kaşığı kakao,
8 yemek kaşığı süt,
1 su bardağı fındık,
6 yemek kaşığı pudra şekeri,
2 paket vanilya (5+5 gram).



















TARİFİN HAZIRLANIŞI


Ev yapımı nutella için öncelikle fındıklar tavaya koyulup, kavrulur ve kavrulan fındıklar bir bez içerisinde ovuşturularak kabukları soyulur. Kabukları soyulan fındıklar, robotta çekilip un haline getirilir. Tereyağı, un ve şeker tavaya koyulup, şeker ve tereyağı eriyene kadar, karıştırarak çok az kavrulur.Elde edilen karışım soğuduktan sonra, fındıkların üzerine ilave edilerek krema haline gelinceye kadar çekilir. Üzerine 6 yemek kaşığı süt ilave edilip, tekrar çekilir. Pudra şekeri eklenip, biraz daha çekildikten sonra, vanilya ve kakao ilave edilip tekrar iyice çekilir. Hazırlanan ev yapımı nutella, kapaklı cam kavonoz içerisine koyulup, kapağı kapatılır. Buzdolabında veya ışık almayan normal dolap içerisinde muhafaza edilebilir.
not: Bu tarif buzdolabında saklandığı sürece 2 haftadan daha uzun ömürlü oluyor





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder