MALZEMELER
|
||
2 yemek kaşığı toz şeker,
2 silme yemek kaşığı un,
75 gram tereyağı (2 tepeleme yemek
kaşığı)
4 silme tatlı kaşığı kakao,
8 yemek kaşığı süt,
1 su bardağı fındık,
6 yemek kaşığı pudra şekeri,
2 paket vanilya (5+5 gram).
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Ev yapımı nutella için öncelikle fındıklar tavaya koyulup, kavrulur ve
kavrulan fındıklar bir bez içerisinde ovuşturularak kabukları soyulur. Kabukları
soyulan fındıklar, robotta çekilip un haline getirilir. Tereyağı, un ve şeker
tavaya koyulup, şeker ve tereyağı eriyene kadar, karıştırarak çok az kavrulur.Elde
edilen karışım soğuduktan sonra, fındıkların üzerine ilave edilerek krema
haline gelinceye kadar çekilir. Üzerine 6 yemek kaşığı süt ilave edilip, tekrar
çekilir. Pudra şekeri eklenip, biraz daha çekildikten sonra, vanilya ve kakao
ilave edilip tekrar iyice çekilir. Hazırlanan ev yapımı nutella,
kapaklı cam kavonoz içerisine koyulup, kapağı kapatılır. Buzdolabında veya ışık
almayan normal dolap içerisinde muhafaza edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder