8 Temmuz 2016 Cuma

Sultan Kebabı


MALZEMELER
1. 5 tane yufka
2 parça tavuk göğüs (bonfile)
1 soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 patlıcan
1 havuç
1 çay bardağı taze bezelye yada konserve
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1. 5 yemek kaşığı un
1. 5 su bardağı süt
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Not: (1 yufkadan 4 tane çıkıyor ona göre yufka sayısını belirleyebilirsiniz)

hazırlama süresi: 25  dakika
      pişirme süresi: 35  dakika 

TARİFİN HAZIRLANIŞI



Patlıcanlar alacalı soyulur ve küp küp doğranır. Havuçta dilimlenerek ikisi birlikte güzelce kızartılır. Havlu peçete konulmuş tabağa alınır. Tavuklar kuşbaşı doğranır tencereye alınır. Hafif suyunu salıp rengi dönene kadar pişirilir. Üzerine küçük küçük doğranmış soğanlar eklenir ve soğanlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak pişirilir. Tereyağı eklenir biraz daha kavurulur. Daha sonra salça, kekik, pul biber ve tuz eklenip karıştırılır. Son olarak kızarmış patlıcan ve havuçlar ve de bezelye ilave edilip karıştırılır kapağı kapatılıp 5 dk daha pişirilir ocaktan alınır. İç harcımız hazır.
Yufkalar dörde bölünür. Uygun bir kase üzerine serilir. Kasenin kenarlarında artan yufkanın köşesinden bir parça daha kopartılıp kasenin dibine yerleştirilir. Ve hazırlanan tavuklu iç harçtan doldurulur. Kenarlarda kalan kısımlarda üzerine kapatılıp kase el ile ters çevrilir altı yağlanmış fırın kabına dizilir. Ben 5 tane yaptım. İsteğinize göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz. Şimdi beşamel sos için tereyağı tavaya alınır eritilir üzerine un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan un üzerine süt ilave edilerek çırpma teli ile güzelce topaklanma oluşturmadan karıştırılır. Hazırlanan sostan sultan kebaplarının üzerine bir iki kaşık koyulur. Önceden ısıtılmış 190-200 derece fırında pişmeye bırakılır. Yufkalar ve üzerindeki sos hafif kızarınca fırından çıkartılıp rendelenmiş kaşar peyniri üzerlerine konulur tekrar kızarıncaya kadar fırına verilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder