MALZEMELER
|
1. 5
tane yufka
2
parça tavuk göğüs (bonfile)
1
soğan
2
yemek kaşığı tereyağı
1
patlıcan
1
havuç
1
çay bardağı taze bezelye yada konserve
1
yemek kaşığı domates salçası
1
çay kaşığı tuz
1
çay kaşığı pul biber
1
çay kaşığı kekik
Beşamel
sos için:
2
yemek kaşığı tereyağı
1. 5
yemek kaşığı un
1. 5
su bardağı süt
Üzeri
için:
Rendelenmiş
kaşar peyniri
Not:
(1 yufkadan 4 tane çıkıyor ona göre yufka sayısını belirleyebilirsiniz)
hazırlama
süresi: 25 dakika
pişirme süresi: 35 dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur
ve küp küp doğranır. Havuçta dilimlenerek ikisi birlikte güzelce kızartılır.
Havlu peçete konulmuş tabağa alınır. Tavuklar kuşbaşı doğranır tencereye
alınır. Hafif suyunu salıp rengi dönene kadar pişirilir. Üzerine küçük küçük
doğranmış soğanlar eklenir ve soğanlar yumuşayana kadar ara ara karıştırılarak
pişirilir. Tereyağı eklenir biraz daha kavurulur. Daha sonra salça, kekik, pul
biber ve tuz eklenip karıştırılır. Son olarak kızarmış patlıcan ve havuçlar ve
de bezelye ilave edilip karıştırılır kapağı kapatılıp 5 dk daha pişirilir
ocaktan alınır. İç harcımız hazır.
Yufkalar dörde bölünür. Uygun bir kase üzerine serilir. Kasenin kenarlarında
artan yufkanın köşesinden bir parça daha kopartılıp kasenin dibine
yerleştirilir. Ve hazırlanan tavuklu iç harçtan doldurulur. Kenarlarda kalan
kısımlarda üzerine kapatılıp kase el ile ters çevrilir altı yağlanmış fırın
kabına dizilir. Ben 5 tane yaptım. İsteğinize göre artırabilir ya da
azaltabilirsiniz. Şimdi beşamel sos için tereyağı tavaya alınır eritilir
üzerine un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur. Kavrulan un üzerine süt ilave
edilerek çırpma teli ile güzelce topaklanma oluşturmadan karıştırılır.
Hazırlanan sostan sultan kebaplarının üzerine bir iki kaşık koyulur. Önceden
ısıtılmış 190-200 derece fırında pişmeye bırakılır. Yufkalar ve üzerindeki sos
hafif kızarınca fırından çıkartılıp rendelenmiş kaşar peyniri üzerlerine
konulur tekrar kızarıncaya kadar fırına verilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder