MALZEMELER
|
Köftesi İçin:
100 gr kıyma,
Tuz,
Karabiber.
Kızartmak İçin:
Sıvı yağı.
Çorbası İçin:
3 yemek kaşığı sıvı yağı,
1 adet domates,
1 yemek kaşığı biber
salçası,
Yarım tavuk göğsü,
2 yemek kaşığı pirinç,
1 çay bardağı haşlanmış
nohut,
2 çay kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı pul biber,
3 çay kaşığı tuz,
5 su bardağı tavuk suyu.
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Tavuğu yıkayıp bir tencereye
alalım. Üzerine su ilave edip yenebilecek kıvama gelene kadar haşlayalım. Köftesi
için; bir kaba kıymayı, tuzu ve karabiberi koyup iyice yoğuralım. Nohut
büyüklüğünde köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartalım. Çorbası için; domatesi
rendeleyelim. Sıvı yağı tencereye alalım. Üzerine salçayı ilave edip kokusu
çıkana kadar kavuralım. Sonra rendelediğimiz domatesi, naneyi ve pul biberi ilave
edip domatesler yumuşayana kadar pişirelim. Sonra tavuk suyunu ve tuzu ilave
edip kaynatalım. Kaynayınca içine yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave
edelim. Pirinçler pişmek üzereyken haşlayıp didiklediğimiz tavukları ve
haşlanmış nohutları ilave edelim. Son olarak kızarttığımız köfteleri ilave edip
bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım. Gülüklü Çorbamızı sıcak olarak servis
yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder