11 Temmuz 2016 Pazartesi

Tavuklu Patlıcan Kızartması


MALZEMELER

1 adet tavuk göğüsü
2 adet top patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
Kaşar peyniri
2 kaşık garnitür

Kızartmak için
Yumurta
Galeta unu
Un
Yağ

hazırlama süresi: 15  dakika
      pişirme süresi:  10  dakika


TARİFİN HAZIRLANIŞI

Merhabalar bugün çok değişik ve lezzetli tarif vereceğim. Öncelikle kuru soğanı ince doğrayın az yağda kavurun. Daha sonra tavuk göğüsünü çok küçük olcak şekilde kıyın ve soğanlara ilave edin. Tavukların rengi dönmeye başlayınca kırmızı biberleri ekleyin. Kapatmaya yakın garnitürü ilave edin ve soğuması için kenara alın. Top patlıcanları alacalı doğrayın. Baş parmak kalınlığında yuvarlaklar kesin. Çokta kalın yapmayın pişmez çünkü. Kestiğiniz yuvarlaklarında ortasını çıkartın. Soğuyan harcın içine rendelenmiş kaşar ekleyin karıştırın. Patlıcanları tuzladıktan sonra streçli tabağın içine alın. İçlerine harcı doldurun. Dondurucuda 2 saat kadar bekletin. Daha sonra çıkartıp önce una sonra yumurta ve galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Daha sonra kağıt havlu üzerine alın ve sıcakken servis edin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder