MALZEMELER
|
1
adet tavuk göğüsü
2
adet top patlıcan
1
adet kırmızı biber
1
adet kuru soğan
Kaşar
peyniri
2
kaşık garnitür
Kızartmak
için
Yumurta
Galeta
unu
Un
Yağ
hazırlama
süresi: 15 dakika
pişirme süresi: 10
dakika
|
TARİFİN HAZIRLANIŞI
Merhabalar
bugün çok değişik ve lezzetli tarif vereceğim. Öncelikle kuru soğanı ince
doğrayın az yağda kavurun. Daha sonra tavuk göğüsünü çok küçük olcak şekilde
kıyın ve soğanlara ilave edin. Tavukların rengi dönmeye başlayınca kırmızı
biberleri ekleyin. Kapatmaya yakın garnitürü ilave edin ve soğuması için kenara
alın. Top patlıcanları alacalı doğrayın. Baş parmak kalınlığında yuvarlaklar
kesin. Çokta kalın yapmayın pişmez çünkü. Kestiğiniz yuvarlaklarında ortasını
çıkartın. Soğuyan harcın içine rendelenmiş kaşar ekleyin karıştırın.
Patlıcanları tuzladıktan sonra streçli tabağın içine alın. İçlerine harcı
doldurun. Dondurucuda 2 saat kadar bekletin. Daha sonra çıkartıp önce una sonra
yumurta ve galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Daha sonra kağıt havlu
üzerine alın ve sıcakken servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder